Cevap: Ödeme emri hakkinda
bu sitede gercekten yardimci olunuyor mu?
Merhaba, Baslatmis oldugum ilamsiz icra takibi lehime sonuclandi. Mahkeme alacagin tahsil edilmesine karar verdi. Bundan sonraki asamalar nedir acaba? Ne yapmam gerekir. Borcluya herhangi bir ihtarname gondermeme gerek var mi? Yoksa direk icra dairesine gidip icra islemlerine baslayabilir miyim? Yardimci olursaniz cok sevirim. iyi calismalar.
Mahkeme'nin kararını, mevcut takip dosyanıza sununuz, varsa icra inkar tazminatı, vekalet ücreti, yargılama gideri gibi kalemler de, mevcut takibinize eklenecektir. İcra işlemlerinize kaldığı yerden devam edebilirsiniz.
Esin hanim yardimlariniz icin cok tesekkur ederim. Icra inkar tazminatini mahkeme asamasinda eklemistik. Hakim onuda ilave etti.. Su anda mahkeme kararini bekliyorum. sanirim 10-15 gun suruyormus. Izin verirseniz bir sorum daha olucak. Bu asamada borclunun borca itiraz hakki var mi? Boyle bisey olabilir mi?
merhaba, mahkeme kararini aldim fakat hakim ust tarafta inkar tazminatini yazmasina ragmen, karar kisminda inkar tazminatini eklemeyi unutmus. bunun icin temyize basvurdum ilave etmesi icin. Dogru yapmis miyim, birde bu temyiz yaklasik ne kadar zaman surer. tesekkurler simdiden
Temyiz etmek yerine kararın tavzihini isteseydiniz daha iyi olurdu. Temyiz incelemesi aylarca yıllarca sürebilir. Ama en azından bir yılı gözden çıkarın.
onu sormustum, heralde sistem degismis, uyapta hakim karari degistiremiyormus..
Ne saçmalık ya uyap kabul etmiyo diye basitçe giderilecek bi sorun giderilemiyor Yargıtayın iş yükü az sanki bi de böyle sehven yapılan hataların giderilmesi için temyiz edilmek zorunda bırakılıyor. Hem temyiz incelemesinde Yargıtayda dosyaların kahir çoğunluğu bence incelenmiyor yüzüne arkasına bakılıp onama kararı veriliyor. Sizin dosyanıza da onama gelirse şaşırmayın.