-
Hisseli tapu
merhabalar..
bizim bir arsamız var,bu hafta satmaya karar verdik fakat yeni çıkan kanuna göre hisseli arazilerde satış hissedarların dışında başkasına yapılamıyormuş..hissedarlarda arsayı almak istemiyor.acaba bu kanun tekrar kalkarmı? belli bi zamanı varmı?
çünkü daha önceden yokmuş.çoğu hisseli arazilerini satmış.bizim elimizde kaldı..
acil cvp yazarsanız sevinirim..tşkler..
-
Cevap: Hisseli tapu
Karar verir misiniz? "Hisseli arazi" mi, yoksa:"Hisseli arsa" mı? İkisi farlı.Arazi ise kaç hissedar var ve arazinin yüzölçümü ne kadar?İyi günler...
-
hisseli arazi.390 mkare.6 hissedar
-
390 metrekare ve arazi.Çok ilginç.Hissedarlardan biri tamamını almak istemiyorsa, biriniz "ortaklığın giderilmesi" davası açacak ve yer satışa çıkacak.Herkes, satıştan payına düşeni alacak.Sözünü ettiğiniz kanun değişikliği asla olmaz.Devlet arazilerin bölünmesin zaten karşı iken; küçücük tarlayı parçalatmaz, parçalanmasına sebep olacak işleme de izin vermez.
İyi günler...
-
% 50 hisseli bir evim var diyer %50 side kardeşimde kardeşim benden habersiz eve kiracı koyuyor ve aralarında kira sözleşmesi yapıyor, sonrada hissesini bu kiracıya satıyor ama tapuda üzerine alamadıgı için kardeşimin üzerinden bu ev benim parasını verdim ve evden çıkmıyorum diye bana rest çekiyor .. kardeşimden ve kiracıdan tazminat talep edebilirmiyim nasıl bir yol izlemeliyim kiracıyıda taliyesini isteye bilirmiyim ..
teşekkürler..