Sözleşmeli kadrodan istifa
Öncelikle selam ve saygılarımı sunuyorum.Aile hekimliği uygulama yönetmeliğinde;
Madde 15- Sözleşmeyle çalıştırılan aile hekimleri ve aile sağlığı elemanları askerlik,
doğum, emeklilik veya diğer sebeplerle iki ay önceden bildirmek kaydıyla sözleşmenin sona
erdirilmesini talep edebilirler. Bu süreyi doldurmadan görev yerini terk eden personel, bir yıl
süreyle aile hekimi veya aile sağlığı elemanı olamaz.
Buna göre 2 ay önceden belirtmeden istifa eden,fakat istifası kurum tarafından kabul edikten sonra görev yerinden ayrılan bir çalışan kurum içi atamayla gittiği başka bir ilde aile hekimliği sistemine girebilir mi?Söz konusu maddede aynı il farklı il yada kurumun kabulu konusunda bir açıklama yoktur.
teşekkürler.
Cevap: Sözleşmeli kadrodan istifa
Yönetmelik hükmüne göre istifanın kabulünden itibaren bir yıl süreyle maalesef aile hekimi olunamayacağını düşünüyorum.
Alıntı:
Çobanoğlu rumuzlu üyeden alıntı
Yönetmelik hükmüne göre istifanın kabulünden itibaren bir yıl süreyle maalesef aile hekimi olunamayacağını düşünüyorum.
Sayın Çobanoğlu cevabınız için teşekkürler.Peki bu durumda yorum farkı vs. sebebiyle aile hekimi olunur ve durum sonradan farkedilirse sorumluluk kime ait olur?
Teşekkürler.
Sorumlu böyle bir personeli 1 yıl dolmadan işe başlatan idare olur. İdare hatasının farkına vararak 60 gün içinde işlemini geri alması gerekirdi. İşlemi geri almamışsa yine sorumludur diye düşünüyorum.