491. Maddeden ceza aldım hükmün açıklanmasının geri bırakılması verilirse memur olabilir miyim??
Ben 2004 yılında elektirik kaçakçılığından ceza aldım bu ceza ertelendi ben hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı alırsam mahkemeden memur olabilir miyim??
Gerçekten bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim zor durumdayım bana yardımcı olursanız çok sevinirim yasaklanmış hakların geri verilmesi kararını aldım ama yeterli değil dediler memur olmak için hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı olabilirsem olursam hemen gerekli merciilere başvuru yapacağım geçen girmiş olduğum bir sınavda yazılıyı kazandım ve sözlü mülakatta elendim ve sebebi olarak bana başta almış olduğum ceza olan 491 madde elektirik kaçakçılığı bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim..
Cevap: 491. Maddeden ceza aldım hükmün açıklanmasının geri bırakılması verilirse memur olabilir miyim??
Malesef yapabileceğinizi çok şey yok. 06/06/1991 tarihli 3756 sayılı yasanın 12. maddesinin 765 sayılı mülga TCK'nın 491. maddesine gönderme yapmasıyla kaçak elektrik kullanımı hırsızlık suçu sayıldığından 657 s. yasa hükümleri gereğince memur olmanız önünde engel teşkil etmektedir.
Ertelenmiş olan bir suçun sonradan hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına çevrilmesi de mümkün değildir.
Bir avukatla görüşerek 5352 sayılı kanunun geçici 2. maddesi uyarınca arşiv kaydınızı sildirebilme yönünde çaba gösterdiniz mi?
Cevap: 491. Maddeden ceza aldım hükmün açıklanmasının geri bırakılması verilirse memur olabilir miyim??
5352 sayılı kanunun geçici 2. maddesi uyarınca demişsiniz sayın arzuhalci ben adli sicil genel müdürlüğüne gittim adli sicil kaydımın silinmesi için dilekçe verdim adli sicil kaydım silindi ama adli sicil arşiv kaydında gözüküyor resmi daire haricinde belge istediğimde gözükmüyor arşiv kaydı ama devlet dairesi için istediğimde gözüküyor..
sizce ne gibi bir işlem yapmam gerekiyor?
Adli sicil kaydı 5 yıl sonra istem halinde silinebilmektedir. Burada önemli olan arşiv kaydının silinmesidir. Memuriyet için istediğinizde arşiv kaydının verildiğini biliyorum. Siz yargılandığınız mahkemeye ya da bulunduğunuz yerin asliye ceza mahkemesine yukarıda belirttiğim kanun maddesini gerekçe göstererek arşiv kaydınızın silinmesi için bir dilekçe verin bakalım ne sonuç çıkacak. 01.06.2005'den önce işlenen suçlar için arşiv kaydının da silinmesi gerekir diye düşünüyorum. Kolay gelsin.
Muhtemelen adli sicil arşiv kaydını silmeyeceklerdir. Bu durumda memur olmanız mümkün değildir kanaatindeyim.