Boşanma Davasında Durum Değerlendirilmesi
Selamlar,
Bugün boşanma davamızda yeni celsemiz var. Karar çıkma ihtimali varmış; şimdi bu durumda;
1- Velayeti bende kalacak bu durumda; onbeş günde iki gün almasını teklif edeceğiz mahkemede; çünkü daha önce mahkeme onbeş günde bir pazar günü olarak belirlemiş, ancak ben kızım babasıyla zaman geçirsin diye her hafta pazar günü görüşmesini sağlamıştım. Ancak kaçırma olayı ve suç duyurusundan sonra; her hafta karşılaşmamak adına, böyle bir karar verdim. Avukatım da bunu destekliyor; mahkeme bunu kabul eder mi?
2-Avukatımın önerisiyle biz isteklerimize devam edeceğiz; karşı taraf da kabul etmeyecek muhtelemen; bu durumda bugün mahkeme kesinleşirse; eşimin bağıştan dönme davası açması için Yargıtay'dan karar çıkması mı gerekiyor?
3-Eski eşimin ailesi düğünde takılan her türlü ziyneti alıp paraya çevirdiklerini ve eşyalar için kullandıklarını söylemişlerdi. Avukatım bunun benim iznim olmadan yapıldığını ve tümünün bana ait olduğunu söylemişti. Bununla ilgili karar hemen çıkar mı yoksa; boşanma gerçekleşirse ve bu yönde bir karar çıkmazsa benim ziynetler için dava açmam gerekiyor mu?
4-Eşim hakkında suç duyurusunda bulunmuştum; ayrıca Adli Tıp'tan sadece ön rapor gelmiş dosyaya; kanında uyuşturucu bulunmadığı, ancak belli bir süreden sonra kanda iz kalmadığı, alınan dokuların da sonuçlarının henüz çıkmadığını yazmışlar. Bu rapor gelmeden boşanma gerçekleşir mi?
5-Kızımızla yapılan görüşme sonucu uzman görüşü rapora eklenmiş. Bu rapora göre; çocuğun güvenliği,duygusal ve fiziksel gelişimi açısından annesiyle beraber yaşamasının uygun olduğunu; yaşı göz önüne alınarak; bireysel ve eğitici yeteneklerinin gelişimi annesiyle yaşadığı sürede belirgin biçimde iyileştiği gözlemlenmiştir. Sosyal hizmetler memuru; babasıyla birlikte olduğu süre de çocuğun mutlu, huzurlu olduğu, ancak belli bir süre sonra huysuzlaşıp, sorun çıkardığını, tarafların çocuk teslim edilirken ciddi sorunlar yaşadığı, çocuğun alıştığı ortam ve kişilerden uzaklaştığı süre boyunca hırçınlaştığı ve bilişsel düzeyde gerileme gözlemlenmiştir diye fikir beyan etmiş. Bu durumda karşı taraf bir başka rapor daha hazırlanmasını isterler mi?
NOT: Babayla ilişki temini konusunda ifade sorunum olmuş. Şöyle; biz her ayın birinci ve üçüncü haftası cumartesi sabahı alsın, pazar akşamı bıraksın diye teklif sunacağız mahkemeye.
Mahkeme daha önce kararda her ayın ikinci ve dördüncü haftası pazar günü sekiz saat karar çıkarmıştı, biz her hafta görüşmelerini sağlıyorduk.