Mahkeme Kararı Hiçe Sayılıyor
Mahkeme Kararı Hiçe Sayılıyor ve yapacak birşey bulamıyorum.
Değerli hukukçularımız;
Benim sorunum çok büyük söyleki kısaca özetlemem gerekirse 2001 yılında evlendim 2002 yılı subat ayında ise boşandım. Boşanma davası sürerken eşim almanyaya gitmişti oğlum orada doğu. Boşanma davası bittiğinde eşime velayeti verilmişti. Eşim ilk zamanlar cocuğumun resimlerini çekip yolluyordu telefon ile de durumu hakkında bilgi alabiliyordum fakat bir sene geçtikten sonra artık telefon ile de aramamımı istiyordu sebebi iste ben cep telefonundan onun ev telefonunu aradığım için onun ev telefonunada ara yazdığını söyleyerek aramamamı istiyordu bende baska bir numara ver orada ararım diyordum fakat onuda yapmıyordu. Sonra oradaki evden baska bir yere taşınmışlar izlerini bana tam 6 sene kayıp ettirdiler. Simdi yeniden izlerini buldum elimde adresleri ve telefon numaraları var telefon ile aradım bana cocugumu netten gösterdiler web cam ile. Türkiyeye gelmelerini istediğimde gelemeyeceklerini söylüyor.
O da simdi başka biriyle evlenmiş cocugumu cok merak ediyorum.
Mahkeme kararında çoçugumla hiç birengel olmadan bayramlarda resmi tatillerde ve hafta sonu görmeme hak tanıyor. Bunlarda bu hakkımı engelliyor Avukata gittim avukat ise bunların kabahat işlediklerini suç işlemediklerini söylüyor hiçbir sekilde birsey yapamazsın icra yapmanız için türkiyeye geldikleri an işlem yaptırmanız gerekir diyor.
Onlar türkiyeye megerse her sene geliyorlarmıs ama çocugumu göstermemek için bana haberde vermiyorlar. Onlar Türkiyeye geldiklerinde samsun veya trabzonda oluyorlar bense kocaelide yani devamlı kontrol edemediğim için bu şekildede anında haberim olmayacagından birşeyde yapamıyorum.
Sizlerden ne yapmam gerektiği hakkında bilgi vermenizi istiyorum. Lütfen bu durum benim pskolojimi oldukça etkiliyor evlat hasretiyle yanıyrum.
Şimdiden teşekkür eder saygılarımı sunarım.
Cevap: Mahkeme Kararı Hiçe Sayılıyor.
Evet bu konu hakkında siz değerli hukukçılarımızdan ne yapmam gerektiği hakkında bilgi, bir yol beklerken sanıyorum bir sonuç çıkmaması sessiz kalınması açıkca beni üzdü.
Yaşadığım bölgede de avukata gitmedim değil. Gittim fakat avukatın bana verdiği fikir bilmem siz ne dersiniz; Ailesinin Türkiyeye geldiğinde bekle gelir gelmez git çocuğu gör icra yaptır v.s.
Ama bu aile türkiyeye gelmiyor geliyorsa bile haber vermiyorlar bu yüzden de bende 24 saat takip edemediğimden dolayı gelip gidiyorlar zaten Türkiyeye geldiklerinde bile benden 800 km uzaktaki bir şehir de ikamet ediyorlar ve Türkiyede her zaman aynı ikamette kalmıyorlar.
Evet değerli hukukçularımız bu konu hakkında yorum yapacak, bilgi ve fikirlerini paylaşacak kimse yokmudur acaba...
Saygılarımı sunarım.
Cevap: Mahkeme Kararı Hiçe Sayılıyor.
Velayeti Türkiyedeki mahkememi anneye vermişti Almanyadaki mi?
Cevap: Mahkeme Kararı Hiçe Sayılıyor
Mahkeme Türkiyede oldu mahkeme devam ederken eşim almanyaya gitti ve çocuğum orada doğdu. 7.5 senedir gelmiyorlar Türkiyeye gelseler bile benden saklayıp haber vermiyorlar. Telefon ve adreslerinide değiştirmişler.
Özel mesaj kutuna bak üstadım.
maalesef bahsettiğiniz durum, eş Türkiye'de olsa dahi birçok kişinin başına geliyor. bu kadınların intikam için en büyük kozudur ve ne yazıktır ki kanunlarımız buna dur diyemiyor. İcra iflas kanunu,medeni kanun,tck. nda yaptırımları açıkça yazılmış olmasına rağmen maalesef bu yaptırımlar yürütülemiyor. bunun sebebi kanunlarda yazan maddeler ile uygulamalar arasında doğan çelişkiler. bu sadece çocukla kişisel ilişkide değil hemen hemen her konuda farklı uygulamalar sonucu orta çıkan durumlardır. sesinizi duyurmaya çalışın,allah yardımcınız olsun.
Alıntı:
onurmertol rumuzlu üyeden alıntı
maalesef bahsettiğiniz durum, eş Türkiye'de olsa dahi birçok kişinin başına geliyor. bu kadınların intikam için en büyük kozudur ve ne yazıktır ki kanunlarımız buna dur diyemiyor. İcra iflas kanunu,medeni kanun,tck. nda yaptırımları açıkça yazılmış olmasına rağmen maalesef bu yaptırımlar yürütülemiyor. bunun sebebi kanunlarda yazan maddeler ile uygulamalar arasında doğan çelişkiler. bu sadece çocukla kişisel ilişkide değil hemen hemen her konuda farklı uygulamalar sonucu orta çıkan durumlardır. sesinizi duyurmaya çalışın,allah yardımcınız olsun.
Sayın onurmertol çok teşekkür ederim. Tabi ki sessiz kalmayacağım bu durumda da kalınmaz elbette. Fakat kanun belirtmis ama bu insanlar kanunu tanımıyor değerli hukukçularımıza soruyorum kanunu tanımamak suç degilmidir. Ağır bir yaptırımı yok mudur bu suça...
Sayın solosko özel mesaj da belirttiğinizi yaptım.
evet ağır bir yaptırımı vardır. yargıtay nezdinde velayetin nez'i sebebidir. bu konuda örnek yargıtay içtihatları mevcuttur. ancak dediğim gibi her zaman kanunda yazanlarla,yargıtay uygulamalarıyla yaşadıklarımız birbirini tutmuyor. masum bir çocuğu kullanarak intikam duygularını törpülemeye çalışanların maalesef genellikle yaptıkları yanlarına kar kalıyor. geride anne veya babasından koparılan bir kanadı kırılmış bir çocuk,diğer tarafta evlat hasretiyle yanan anne veya baba kalıyor. işiniz elbette zor ama asla imkansız değil. kanunda yazılanlar ile yargıtay içtihatlarının peşinden gitmenizi öneririm.
onur bey şuanda yurtdışında dava açtım sonuna kadar gideceğim elimden ne geliyorsa yapacağım. Bakalım ilerlemeleri burayada kayıt edeceğim. Benim gibi bu tip sorunu olan yüzlerce anne ve babaya ön bilgi olsun diye.
Saygılarımla
başarılı olmanızı temenni ediyorum,kolay gelsin...