Cevap: Green Card İhtarnamesi
dolandırıcılık yöntemi kesinlikle itibar etmeyiniz.
Noter onaylı imzalı ihtarnameyi görmeden böyle maillere bakarak hiç kimseye hiçbir ödeme yapmayınız.icra işlemleri e-posta yoluyla yapılmaz.Para sızdırmaya çalışıyorlar.
merhabalar benim de şimdi aynı dertten başım ağrıyor internet üzerinden green card başvurusunda bulundum fakat sonra araştırdım ki güvenilir bi iş değilmiş.
beni ptt den aradılar ücretli bi postamın geleceğini söylediler sanırım bu da onların oyununun bi parçası ben kabul etmediğimi söyledim
bir hafta sonra bana bir mail geldi postanızı kabul etmediğinizden evraklarınız teslim edilememiş 7 gün içinde parayı ödemezseniz yasal takip başlatıcaz diye.
ben bu parayı ödemeyi düşünmüyorum ama diğer taraftan da bu yüzden sıkıntıya girmek istemiyorum.
yardımcı olursanız sevinirim.
ödenmeyen meblalar için icra takibi elektronik ortamda yapılmaz..bunu için tebligat kanununa bakabilirsiniz.....
Alıntı:
forensiclaw rumuzlu üyeden alıntı
ödenmeyen meblalar için icra takibi elektronik ortamda yapılmaz..bunu için tebligat kanununa bakabilirsiniz.....
teşekkürler zaten üzerinden bir ay geçti mailden sonra arayan soran yok bende ödemedim.
ilginize teşekkürler.
meraba bu konu ile ilgili internetten bi form doldurdum ücretsiz green card başvurusu diye, ertesi gün aradılar beni ve işlemlerin tamamlanması için 320 eoru ödemem gerektiğini ve banka bilgilerimi istediler , bu işin içinde bi pislik olduğunu düşündüm vermedim ve telefonu kapattım.
1 gün sonra tekrar aradılar bu parayı yatırmak zorunda olduğumu söylediler, internetten yaptığım başvurunun yasal bir evrak olduğunu, bu başvuruyu yapmadığım takdir de ben ve ailemi yurt dışına çıkışlarımızı men edeceğini söyleyerek tehdit edilircesine ve yine öedemek istediğimi belirttiğim de ise dosya açma kapa ücreti keseceklerini ve adresime yollayacakları tebligatta bunu ödemediğim takdirde icraya başvuracaklarını söylediler, elnizden geleni yapın deyip kapattım ,
arkadaslar işin hukuki prosedürünü bilmiyorum , ama bana cok saçma ve dolandırıcılık kokusu aldım beni bilgilendirirmisniz. dosya açma kapama ücreti felan isterlerse bunun altın da gercekten yasal bir prosedür olma ihtimali varmıdır. ve internette doldurulan bir form yasal gecerliliğe sahipmidir