İnternet Cafe Adsl Hattımdan Dolandırıcılık
Merhaba, Sitenize yeni üye oldum, umarum bana yardımcı olursunuz.
Ben ve bir arkadaşım 2005 yılında bereber internet kafe açtık. Bu kafeyi 2009 nisan ayında ise başkasına devretmek suretiyle kapattık.
Telefon hattı (adsl) benim adıma kayıtlı. Ancak internet kafe sorumlusu resmiyette diğer arkadaş.
Asıl mesele 5 şubat 2008 de birileri başkasına ait yapı kredi bankasından akbanka, başka şahsa 950 tl havale yapmış. Polis bu gün beni çağırdı ve ifademi aldılar. İfademi şöyle verdim.
1- Telefon hattı benim adıma kayıtlı.
2-Başka bir işle uğraştığımdan dolayı internet kafeye bakmıyorum, diğer arkadaşım ilgileniyor.
3-İnternet cafe umuma açık bir yerdir. Gelen müşterileri tek tek kontrol etme şansımız yoktur
4-Parayı aktaran şahsı ve para aktarılan şahsı tanımıyorum.
5-Olayla ilgili hiçbir bilgi ve alakam yoktur.
Birde uzlaşma isteyip istemediğimi sordular . Bende böyle birşeyle alakam olmadığı için uzlaşma istemiyorum dedim. Para aktarılan hesap belli gidip ondan uzlaşma istemiyorlar neden benden istiyorlar ki?
İfademi bu şekilde verdikten sonra kafe sorumlusunu yani diğer ortağımı bulup getirmemi yada adresini getirmemi istediler.
Acaba benim ceza alma şansım nedir? Yapmam gereken birşey varmıdır? Lütfen yardımcı olurmusunuz?
Cevap: İnternet Cafe Adsl Hattımdan Dolandırıcılık
Diğer arkadaşı da dinleyecekler.Paranın yatırıldığı hesap sahibini de Sonrasında dosya İncelenerek başka hesaptan işlem yapan bulunursa o celandırılacak ,bulunamazsa ,sırf telefon ve işletme adınıza diye ceza almanız söz konusu olmaz.Fakat internetçilerin dikkatli olması ,kamera ile giren çıkanı kayda alması ve bunları belli süre saklaması sonradan silmesi gerekir.Hangi bilgisayar kafa numarasında işlem yapılmış ,hangi saatte gibi.
Cevap: İnternet Cafe Adsl Hattımdan Dolandırıcılık
Bu konuda sana karşı bir şey yapılamaz cünkü dediğin gibi internet cafeler umuma açık yerler yanlız internet cafelerde kamera olmak zorunda o konuda ceza alabilirsin..