Serviste 30 iş günün açan Sıfır Nokia Telefon ve Batarya
Merhabalar ; 15.01.2010 tarihinde Nokia marka E66 cep telefonu aldım. 03.02.2010 tarihinde Şarjının kısa sürede bitmesi şikayeti üzerine Kvk teknik servisine götürdüm. Yetkili kişi bataryanın arızalı olduğunu değişim yapılacağını iletti. Telefonu'da kontrol etmelerini istedim batarya gelip test edilmeden gerek olmadığı iletildi. Sadece batarya teslim alınarak Kvk'dan ayrıldım.
18.03.2010 tarihi itibari ile 31 iş günü geçmiş bulunmaktadır. Halen batarya değişim bekliyor olarak gözükmektedir. Nokia marka hiç kullanılmamış başka batarya ile denemerim sonucunda ise hiçbir değişikliğin olmadığını fark ettim. Kvk teknik servisine bilgi verdim arıza telefonda o zaman dediler.
Batarya ucuz birşey olsa satın alıp kullıcaktım ama değeri 80 TL. 1.5 - 2 aydır telefonu kullanamıyorum.
Servis süresi ise 30 iş gününü geçti. Antalya Tüketici hakem heyetine sordum bataryasız telefon kullanılamayacağı için yasal hakkım olduğunu belirttiler. Kvk'ya telefonu teslim etsem mekanik işlem yapılacak.
Nokia'ya göre batarya aksesuar olarak geçiyor. Yasal hakkım var mıdır ? Bedel iadesi alabilirmiyim ? Yoksa telefonu Kvk'ya tekrar teslim edip işlem yapılmasını mı sağlayayım ?
Değerli cevaplarınızı bekliyorum. Saygılarımla.