Bosanma ve muhtemelen nafaka
öncelikle selam eder iyi günler dilerim
25 yasindayim, 84'den bu yana almanyada yasiyorum.
Esimle 2004 Nisan ayinda nikahlandim, ayni sene, Eylül ayinda dügünümüz oldu. Cinsel iliski olmadi, caresine baktiralim dedim yanasmadi, sirf cinsel sebeb yüzünden bu yuva dagilmasin deyip es gectim. Almanyaya yanima getirmek istedim, kagit isleriyle ugrasmadi, bizzat kendim gittim bu kez vizeyi vermediler, yasal yollardan baska türlü getirme olanagi bulmustum, yapilmasi gereken ne varsa, kagitlarla dahil geri kendisine Türkiyeye iletmistim, hatta ona yardim edecek birden fazla insan varken, gitmedi, ugrasmadi... gelmek istemedi.
Olaylarin seyri en gec bir sene ve ondan öncesine dayaniyor, o gün bugün'dür bosanamiyoruz. Benim gelir düzeyim türkiyede kendime avukat tutacak seviyeye gelmedi, Almanyada is durumuda mâlum, esim baba evinde kaliyor, onlarin gelir düzeyide düsük, halbuki avukat tutmasina bile gerek yokken mahkemeye dilekce verse dava coktan acilirdi enazindan mahkeme masraflarini ben bir ölcüde karsilayabilirdim, hangi akla hizmet eder bilmiyorum, bosanmak istiyorum demesine ragmen kendi meseleleriyle bile ugrasmiyor, samimiyetsiz, umursamaz, tam ikiz ruhuna sahip bir insan. bir dakikasi bir dakikasina uymaz.
zaten imza atilana kadar cözememistim, sonradan sonraya gercek kimlik gün yüzüne ciki verdi, is isten gecti, el alem ne der ayaklarina yattilar, nisanliliktan beri cahildir genctir, sen alttan alacaksin deyip uyusturdular. maymunun gözü malesef gec acildi, sevgi saygi hayallerine dalip herkesi kendin gibi bilmenin bedelleride var malesef.
esimin halen benden ne anlamda bilmiyorum ama beklentisi oldugunu düsünüyorum, yoksa türkiye ortaminda kiz basina böyle bir duruma karsi kim rahat olabilir ki? ben erkek basimla almanyada türk ortami icinde insanlar arasinda bir yerim yok. aklim almiyor dogrusu
nikahlanali neredeyse iki yil olacak. esim hic almanyaya giris yapmadi. ben bir senedir türkiyeye gitmedigime dair belgeleyebilir durumum var, pasaportta zaten giris cikislar yaziyor. aile birligi (hic olmadan) temelinden sarsilmis durumda, yasadigimiz iki hafta bile yok. esim istese yeni bir baslangic yapabilir, insanlar arasinda ben kafir oldum, kizi attida kacti dediler, bir sene icinde bes kere türkiyeye mekik dokuyan insan aile birligini ayakta tutabilmek icin her türlü safligini ön planda, istismar edilen benim, caba gösteren benim, neticede kafir olanda ben oldum.
her türlü ihtimalleri düsünerek benim sorum:
- sayet dava acilirsa, esim benden nafaka talep edebilir mi? bosanmaya yanasmayan insan nafaka davasini nasil acar bilmem ama, bir ihtimaldir
- anlasmali bosanma saglanamazsa, ben mahkemede cinsel iliskinin olmadigini iddia etsem, ve benden sonra esimin kizligi bozulmus olsa, doktor raporuda bunu belgelese, bir ihtimal, ben bunun aksini nasil ispat edebilirim?
lütfen yanlis anlasilmasin, ben esimi yerin dibine gecirip karalamak icin bunlari sormuyorum, hayata dair gercekler bunlar, henüz olmayan en agir noktalar benim basimada gelebilir.
zaman ayirip okudugunuz icin tesekkür ederim.
saygilarimla