YD hakkında karar öncesi ek dilekçe verebilir miyim.
Merhaba.
Yürütmeyi Durdurma istemli bir dava açtım.
Davalı idarenin savunması alındı. Yeterli bulunmayarak iki yeni soru daha soruldu. idareye verilen 10 günlük süre 2 gün sonra dolacak.
Mahkeme, tarafıma bilgi kapsamında idarenin ilk savunmasını da gönderdi. savunmada yanıltıcı bilgiler var.
Yakında YD hakkında karar verilecek. ben şu aşamada (benden bilgi istenilmeden) ek bir dilekçe verebilir miyim.
Özetle konu şudur: Kurumumdaki yolsuzlukları şikayet ettiğim için, görev yerim değiştirildi. (sürüldüm)
şimdi diyorlar ki; "biz onun için göndermedik, ilgili bölümde ihtiyaç olduğu için gönderdik. Bu konuda yeterli başka biri yoktu."
Oysa ki, yeni görev yerime geldiğimde buradaki bölüm başkanının dahi bundan haberi yoktu. bana "buraya gönderildiğinden emin misin? " diyordu.
ayrıca; 4 aydır buradayım ve tek bir görev bile bana verilmedi. (hiç bir iş yapmadım. yapabileceğim bir iş de yok)
saygılarımla...
Cevap: YD hakkında karar öncesi ek dilekçe verebilir miyim.
Dilekçeler ve savunmalarla birlikte verilmeyen belgeler, bunların vaktinde ibraz edilmelerine imkan bulunmadığına mahkemece kanaat getirilirse, kabul ve diğer tarafa tebliğ edilir.
Yasa böyle diyor ancak pratikte mahkemeler verdiğiniz dilekçeleri almaktadırlar. Karşı tarafa tebliği ise mahkemenin lüzum görmesi üzerine yapılmaktadır.
Bu arada çok klasik bir bahane uydurmuşlar. Bakıp da gülmemek elde değil. Bu gerekçeye hakimler de gülecektir, emin olun.:):):)
"biz onun için göndermedik, ilgili bölümde ihtiyaç olduğu için gönderdik. Bu konuda yeterli başka biri yoktu."