Aynı iş yerinde 15 yılını doldurana kıdem tazminatı?
Aynı iş yerinde 15 yıl çalışan kıdem tazminatı alabilecek diye bir haber okudum.
15 yılımı doldurmak üzereyim ama geçen sene 3 ay süreyle bir girdi çıktı olayım olmuştu yani ayrıldım 3 ay dolmadan yeniden girişim yapıldı bu durumda bende 15 senelik kıdemimi alabilirmiyim .Yoksa sadece 1 senelikmi:((
Cevap: Aynı iş yerinde 15 yılını doldurana kıdem tazminatı?
Evet doğru 15 yılını doldurana kıdem tazminatı hakkı doğuyor.Ancak anladığım kadarıyla giriş çıkış yapılmış.Ozaman iş biraz karışık,giriş çıkış yapıldığı tarihte sana herhangi bir ödeme yaptılarmı.Yapmaları lazımdı,aksi halde sen o işyerinde 1 yıldır çalışmış gözükürsün.Bağlı bulunduğun ilin ilgili kurumuna bu aynı soruyu sor bakalım ne cevap verecekler.
bu konuyu ben de araştırıyorum. 15 yıl aynı işyerinde çalışmış olmak şartı yok. Bildiğim kadarıyla ilk sigortalı olduğunuz tarihten bu yana 15 yıl geçmiş olması ve 3600 gün prim ödeme şartını beraber oluşması gerekiyor.
Benim ilk sigortalı olduğum tarih 1996 ve o tarihten bu yana boşluk vermeden çalıştığım için 3600 günü çoktan doldurdum. sanırım 4500 günü geçti. tazminat alma hakkım bu koşullarda 2011 yılında oluşuyor. ancak askerliğimi ilk işe giriş tarihinden önce yedeksubay olarak yapmıştım. askerlik borçlanmasını yaparak ilk işe giriş tarihimi 1 yıl geriye alabilir miyim. Bu durumda 15 yıl sigortalılık süresi de dolacağından 2010 yani bu yıl içinde işyerimden tazminat talep edebilir miyim?
bu konuyu ben de araştırıyorum. 15 yıl aynı işyerinde çalışmış olmak şartı yok. Bildiğim kadarıyla ilk sigortalı olduğunuz tarihten bu yana 15 yıl geçmiş olması ve 3600 gün prim ödeme şartını beraber oluşması gerekiyor.
Benim ilk sigortalı olduğum tarih 1996 ve o tarihten bu yana boşluk vermeden çalıştığım için 3600 günü çoktan doldurdum. sanırım 4500 günü geçti. tazminat alma hakkım bu koşullarda 2011 yılında oluşuyor. ancak askerliğimi ilk işe giriş tarihinden önce yedeksubay olarak yapmıştım. askerlik borçlanmasını yaparak ilk işe giriş tarihimi 1 yıl geriye alabilir miyim. Bu durumda 15 yıl sigortalılık süresi de dolacağından 2010 yani bu yıl içinde işyerimden tazminat talep edebilir miyim?
İşyerinden tazminat talep edebilmeniz için, öncelikle kurumdan , belirtilen şartları sağlayıp kıdem tazminatı almaya hak kazandığınıza dair yazı almanız gerekir.