Hosting+Kredi Kartı+VPS Davası
Merhabalar,
Bir haber sitesi sahibiyim, 11 Kasım 2008 yılında haber sitemizi bir hosting firmasına taşımak için deneme açalı bir VPS satın almıştım. VPS'in kurulum aşamasında Hosting firmasının teknik servisi VPS kurulumunu başaramadı hatta Hosting firmasının teknik servisi ile sözlü sataşmaya kadar giden agresifleşme sonrası 34$+KDV ile almış olduğum VPS'i kullanamamıştım ve lanet olsun bir aylık param yansın diyip VPS ten vazgeçmiştim.
Şubat 2010 da kredi kartımdan çekilmiş 34$+KDV tutarını farketttiğimde gördümki 2008 yılındaki alıpta hosting firmasının kurmayı başaramdığı hatta küfürleşme derecesine geldiğimiz o hosting şirketi benden hala hiç kullanmadığım o hostingin ücretini benden çekiyormuş.
16 Aydır 34$+KDV kartımdan çekilmiş. Hosting şirketini aradığımda otomatik talimatlı olduğu için sistem onu otomatik çeker dediler. Para iadesi istediğimde şaka gibi mağduriyetinizi gidermek için bir ay bedava hosting verebiliriz dediler.
Ben otomatik para çekmeye endeksli bu sisteminiz VPS'inizde hiçbir data hareketinin olmadığını kontrol etmiyor mu dediğimdede o bizi ilgilendirmez siz iptal etmeliydiniz dediler.
Ben hakkımı kanuni yollardan nasıl savunabilirim acaba ?
Çok teşekkürler.
Cevap: Hosting+Kredi Kartı+VPS Davası
VPS ücretini Paypal ile mi gönderdiniz? (paypal abonelik). Yoksa kredi kartınıza taksit şeklinde mi?
Merhabalar,
İlk VPS alırken kredi kartı istiyor. Kart numaralarımı vermiştim. O kart numaramdan otomatik çekmişler.
Üstelik kafalarına göre dolar kurunu 1450-1600 arasına kader olmak kaydıyla kurlarla belirlemişler.
Bu konu bizim için çok acil konu hakkında bilgilendirilebilir miyiz acaba ?
Nasıl bir yol izlemeliyim...
Teşekkürler.
Eğer sözleşme maddelerinde bu olay varsa kartınızdan tutar çekerler ancak böyle madde yok ise gasp etmeye girer bu olay
Merhabalar,
Ben bir aylık aldığımı düşünmüştüm. Bir aylık ücretide kartımdan çektirmiştim ama meğer ilk satın alınan VPS anlaşmasında her sitenin uyanıklığı gibi ordada VPS iptal edilmezse otomatik talimattan çekilir şeklinde bir ibare varmış sanırım.
Bunların VPS sisteminde hiçbir hareket olmasa bile bu parayı çekmek üzerine bir kontrolleri varda hiçbir hareket olmayan bir VPS'in otomatik iptal edilmesi üzerine bir kontrol mekanizması neden yok?
Belki ben ciddi bir rahatsızlık geçirdim ve uzun süre bunları kontrol edemedim. O haldede aynı parayı çekmiş olacaklar.
Veya öldüm ama henüz kartlarım iptal edilmedi bu durumdada otomatik olarak yine para çekmiş olacaklar.
Ben bunlara karşı muhakkak kanuni bir yol vardır diye düşünüyorum ama hukukcu bakışıyla nasıl bir yol izlerin onu bulmaya çalışıyorum.
İlginiz için teşkkürler.
Arkadaşlar,
Bu konuya cevap verebilecek hiç kimse yok mu sitede ??
Ne yapmam gerekir lüfen yardımcı olun.
Kolay gelsin.
Bankanızı arayıp iptal edin, sonra yapılan ödemelerin dökümünü alıp icraya verebilirsiniz.
Bankanızı arayıp,harcama itiraz formu doldurun,Paranızı alamazsanız Tüketici Mahkemesine başvurun,ödediğiniz parayı yasal faizi ile talep edin.
Arkadaşlar,
Ben bu kuruluşa ihtar çekmek istiyorum, ama tam olarak nasıl bir yol izleyeceğim konusunu anlayamadım.
Nasıl bir yol izlemeliyim.