Kiranın banka tarafından tahsili
kİRACIM ÖDEMELERİNİ GECİKTİRDİĞİ İÇİN , KİRA BEDELİNİN BANKA TARAFINDAN TAHSİLİ, ÖDENMEMESİ DURUMUNDA DA BANKANIN İCRA YÖNTEMİYLE KENDİ ALACAĞI GİBİ TAKİBİNİ BAŞLATMASI MÜMKÜN MÜDÜR?
BU İŞLEMLER İÇİN KİRA BEDELİNDEN NE KADAR KESİNTİ ALINIYOR?
SAYGILARIMLA...
Cevap: Kiranın banka tarafından tahsili
Sayın ys054 hukukta bir çığır açtınız gerçekten :) Ben hukukçu değilim ama şöyle söyleyeyim keşke bu dediğiniz olsa. Ama mümkün değil, banka niye sizin için bunu takip etsin ki aranızdaki alacak verecek olayında taraf değil ki. kolay iş mi zannediyorsunuz icrayı ? Yok öyle bir şey. Siz daha yenisiniz sanırım. Neyse yakında öğrenirsiniz bu işleri, aylık kira parası psikiyatr seans parası olmaya başlayınca :)
Alıntı:
BOZKIRKURDU rumuzlu üyeden alıntı
Sayın ys054 hukukta bir çığır açtınız gerçekten :) Ben hukukçu değilim ama şöyle söyleyeyim keşke bu dediğiniz olsa. Ama mümkün değil, banka niye sizin için bunu takip etsin ki aranızdaki alacak verecek olayında taraf değil ki. kolay iş mi zannediyorsunuz icrayı ? Yok öyle bir şey. Siz daha yenisiniz sanırım. Neyse yakında öğrenirsiniz bu işleri, aylık kira parası psikiyatr seans parası olmaya başlayınca :)
Öyle bir sistem var.Şartlarını bilmiyorum.Genelde yurt dışında yaşayıpta burada daire dükkanı olupta kiraya verenler bu yola başvuruyor.Banka belli miktar para kesiyor ev sahibinden.İnşallah yanılmıyorumdur.Duyduğuma eminimde doğruluğundan emin değilim.
Alıntı:
carsambalıfaruk rumuzlu üyeden alıntı
Öyle bir sistem var.Şartlarını bilmiyorum.Genelde yurt dışında yaşayıpta burada daire dükkanı olupta kiraya verenler bu yola başvuruyor.Banka belli miktar para kesiyor ev sahibinden.İnşallah yanılmıyorumdur.Duyduğuma eminimde doğruluğundan emin değilim.
Cidden var mı ? hiç zannetmiyorum. Şayet doğruysa bana da yazdığım iletiyi yutmak düşer :) Yarından tezi yok araştıracağım sevgili Çarşambalı sağolasın umarım doğrudur. Ama böyle bir durumda paranı bankadan çekmek de hayli zorlaştırılır kanaatindeyim. kesilecek para da cabası. bu da kira artışı demektir ki bana inandırıcı gelmeyen yanı bu. Bankalar esas olarak böyle şeylerden uzak dururlar cangılın tam ortasına düşmüş oluyorlar böylece ? neyse hukukçulardan bilgisi olanlar yazar elbet.
Kiracıdan senet alır bu senetleri bankaya vermeniz halinde banka senetleri her ay tahsil eder, ödenmez ise protosto çeker tabii hesabınızda masrafı varsa başkada birşey yapmaz. Ayrıca senetleri bankaya verir ticari kredi kullanır iseniz banka senetlerin ödenmemesi durumunda hem size hem kiracıya haciz yapar. Başka türlü bende duymadım .Bir avukata vekalet vermeniz durumunda dediklerinizi isteğiniz doğrultusunda yapmanız mümkün.
Bir bankanın Kiramax gibi adlandırılan kira sigortası paketi vardı. Bununla kira bedeli ödenmese dahi sigorta ödüyor, kiracıdan da kendisi rücuen tahsilat yapıyordu. Ancak hala var mıdır bilemiyorum.
Bankaya işim düşse soracam.Bende merak ediyorum.Benim anladığım ev sahibi kiracı banka anlaşıyor.Ev sahibine banka hesap açıyor.Kiracı hesaba yatırıyor.Yatırmadığı zaman banka yatırıyor.Ev sahibi mağdur olmuyor.Bu hizmet için kontrat başlangıcından itibaren banka ev sahibinden mesela kira bedelinin (%10) unu kesiyor.Mesela senelik 10000 tl kira geliri var.Banka 1000 tl kesiyor.Kiracı parasını düzenli ödüyor ama banka 1000 tl yi alıyor.Ben bunu yur dışında yaşayıpta burda kiralığı olandan duymuştum.Doğrumu bilmem ama banka her türlü karda.Mantıksız bir sistem değil bence.