Müştekinin mahkemeye gitmemesi
Merhaba başka ilde müşteki olarak taraf olduğum bir dava var (Asliye Ceza Mahkemesi) sanıklar suçüstü hırsızlıktan yakalandı. Fakat gitmek istemiyorum aslına bakarsanız şikayetçi olduğumdan bile pişmanım 4 duruşma yapılıp ertelenmiş duruşmalara girmez isem ne olur ve bu dava ben gitmeden nasıl düşer yada nasıl vazgeçebilirim.
Cevap: Müştekinin mahkemeye gitmemesi
Yeni bir gelişme oldu mahkeme yazı göndermiş ve beni ikamet ettiğim yerdeki asliye ceza mahkemesine şu tarihte gidin yoksa zorla götürülürsünüz diye bu ne olabilir.
Yeni bir gelişme oldu mahkeme yazı göndermiş ve beni ikamet ettiğim yerdeki asliye ceza mahkemesine şu tarihte talimat nosu ile gidin yoksa zorla götürülürsünüz diye bu ne olabilir. neden başka bir ılde ki mahkemeye çağırıyorlar. O esnada davadan vazgeçebilirmiyim.
İfadenizi istinabe yoluyla almak için mahkeme böyle bir karar almıştır. Bu karar sizin iyiliğiniz için verilmiştir. Mahkemeden korkmanıza neden yok, size basit sorular sorulacak ve şikayetçi olup olmadığınız sorulacak. Sizin hakkınızı arayacak olan mahkemeye yardımcı olmanız sizin iyiliğinize olduğu gibi, gitmemeniz durumunda polis zoruyla götürülmeniz de söz konusu olacaktır. Bu açıdan muhakkak gidin. Ben farklı bir şehirde olan mahkemeye müşteki olarak gidip şikayetçi olmuştum. Aracınıza zarar veren, yakalanmasalar çaldıkları malı bir daha bulamayacağınız kişilere karşı sizin hakkınızı arayan kamuya yardımcı olun.
Şikayetçi olursanız sanıkların suçlu bulunması durumunda daha çok ceza almaları söz konusu olacaktır.Karakolda şikayetçi olmasaydınız bile tanık olarak mahkemede yine dinlenecektiniz.
Alıntı:
earioz rumuzlu üyeden alıntı
İfadenizi istinabe yoluyla almak için mahkeme böyle bir karar almıştır. Bu karar sizin iyiliğiniz için verilmiştir. Mahkemeden korkmanıza neden yok, size basit sorular sorulacak ve şikayetçi olup olmadığınız sorulacak. Sizin hakkınızı arayacak olan mahkemeye yardımcı olmanız sizin iyiliğinize olduğu gibi, gitmemeniz durumunda polis zoruyla götürülmeniz de söz konusu olacaktır. Bu açıdan muhakkak gidin. Ben farklı bir şehirde olan mahkemeye müşteki olarak gidip şikayetçi olmuştum. Aracınıza zarar veren, yakalanmasalar çaldıkları malı bir daha bulamayacağınız kişilere karşı sizin hakkınızı arayan kamuya yardımcı olun.
Şikayetçi olursanız sanıkların suçlu bulunması durumunda daha çok ceza almaları söz konusu olacaktır.Karakolda şikayetçi olmasaydınız bile tanık olarak mahkemede yine dinlenecektiniz.
Teşeşkkür ederim tavsiyenizi dinliycem.
Özel guvenlik olabilmek için yapılan guvenlik sorusturmam devam ediyor.bir kac yıl önce telefonda rahatsız edildigim için suç duyurusunda bulunmuştum karşı tarafa ceza davası açıldı kararda karşı taraf suçlu bulundu yargılama gideri karşı taraftan istendi ben bu kararda musteki durumundayım. Bu durum güvenlik sorusturmamin olumsuz sonuçlanmasına yol acar mi dava benim lehime sonuçlandı
Alıntı:
SELD@ rumuzlu üyeden alıntı
... Bu durum güvenlik sorusturmamin olumsuz sonuçlanmasına yol acar mi dava benim lehime sonuçlandı
Hayır..........