Yasal olmayan yönetim planı ile görev yapmak
Öncelikle faydalı bir paylaşım imkanı sağlayıp,emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ederim.
Aşağıdaki sorularıma vereceğini değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
1- K.M.K.'nuna aykırı yönetim planı hazırlanıp uygulamada bulunulması yasalmıdır?
2-265 bağımsız bölümden oluşan bir sitede 10 blok yöneticisi ve denetçinin katılımı ile genel kurul yapılabilirmi?"bu 20 kişi kendi aralarında 265 kat malikini davet etmeden,aralarında kiracıların bulunması ile genel kurul yapmışlar"
3-Yönetim planı hazırlanırken,yönetim planında ortak alanlar;önlerinde bulunan bloklara tahsis edilebilirmi?
4-Bu işlemlerde öncü olan kişi;sakinleri yanıltarak kabul edilmeyen"tapu tarafından kabul görmemiş"bir plan ile yönetimde görev yapmaktadır.Şahsı hakkınd hangi davaları açabilirim.
Sevgi ve Saygılarımla..
Cevap: Yasal olmayan yönetim planı ile görev yapmak
1. Kanuna aykırı yönetim planı olmaz. Bu plan bir nev'i yönetmelik gibidir. Kanunun nasıl uygulanacağına dair ayrıntıları içerir.
2. Yapılacak ilk genel kurulda salt çoğunluk gerekir. Bunun için 133 kat maliki ya da vekilinin katılımı sağlanır. Salt çoğunluk sağlanamazsa 15 gün içerisinde ikinci kez toplanılır ve salt çoğunluk aranmaz. Genel kurula kiracılar da vekil olarak katılır ve katılanların salt çoğunluğu ile karar alınır.
3. Yönetim planı hazırlanırken, ortak alanların nerede ve ne şekilde bulunduğundan ziyade, bütün kat maliklerinin arsa payı oranında yararlanması sağlanır. Örnek olarak, sadece C bloğun önünde bulunan kameriyeden veya spor tesisinden diğer bloklar da faydalanır.
4. Öncelikle hukuki danışmanlık almanızı ve bulunduğunuz yerdeki sulh hukuk mahkemesine dava açmanızı öneririm.