Cevap: Karışık bir icra durumu
Sanırım 2.tebligat usulüne uygun olduğu için yeniden tebligat yapmanıza gerek yok demişler. Siz öncelikle size ödeme emri yollanan dosyaya haciz koydurup ödemenizi yapın, yaptığınız ödeme sizin dosyanıza yatsın. Sonra da diğer haciz işlerine bakarsınız.
yanıtınız için teşekkürler engin bey bana gelen ödeme emrini ödedim fakat avukatın hesabına yatırıp ibraname istedim onlarda yolladı ne kadar doğru bir yol bilemiyorum ayrıca konu davadanda tazminat dışında kalan meblağ içinde avukat ücreti ödemem gerekli onun içinde ödeme emri geldi fakat şuan bekletiyiroum borçludan hiçbir ödeme almadan benim ödeme yapmam çok adil gelmiyor alacaklı ben olmama rağmen mağdur durumda kalanda ben oluyorum ,
çok teşekkürler
birde engin bey şahsıma gelen icra ödeme emri vekalet ücretini kapsıyor ,vekalet ücreti mahsup edilebilirmiki,
Karşı tarafa ödenmesine karar verilen bir ücret bu, kendi dosyandan o dosyaya haciz koymana engel bir durum olduğunu sanmıyorum.
peki bu maddeyi yokmu saymalıyım söylediğinize göre ;
1136 sayılı kanunun 164. maddesinin son fıkrası şu şekildedir:
"Dava sonunda, kararla tarifeye dayanılarak karşı tarafa yüklenecek vekalet ücreti avukata aittir. Bu ücret, iş sahibinin borcu nedeniyle takas ve mahsup edilemez, haczedilemez."
Yok sayılamaz elbette, biz uygulamada bu şekilde mahsuplaşırız taraf vekilleri olarak belki bu yüzden atladım bu hususu. Avukatınız yoksa haciz koyduracak olsanız karşı taraf vekili bu defa bu işleme de itiraz edip bir vekalet ücreti tahakkuk ettirebilirdi. Bu durumda size hak vermek zorundayım.
zaman ayırdığınız için yinede çok teşekkürler engin bey ,
sanırım benim bu icra emrini ödeyip borçluyada haciz işlemi başlatmaktan başka yapacak birşeyim yok ,
fakat tereddütüm şu haciz olduktan sonra vekil itiraz edebilirmi bu işleme tebligat usulune uygun değil diye sonuçta icra memuru icra kesinleşmiş dedi ,
ilk tebligatta yanlış hesaplanan faize itiraz edilmiş ve kabul edilmişti fakat bu itiraz ve kesin karar icra dosyasında yok yani icra mahkemesinin kararından sonra icra emri yollamak gereklimiydi,
Mahkeme kararını tebliğ alıp bir suretini icra dosyasına koyup talepte bulunun kabul edilirse devam edersiniz, edilmezse yeni bir tebligat çıkartırsınız.