Cevap: Yurtdışı Borçlarım
Dubai'de borç takanlara suçlu muamelesi yapılıp ceza veriliyorsa -ki öyle biliyorum- T.C.'den bu ceza ile ilgili işlem yapılması talep edilebilir.
Cevap: Yurtdışı Borçlarım
Merhaba,
Bende insaat mühendisiyim ve Dubai de yaklasık 2 sene kaldım.Tam sizin yazmıs oldugunuz gibi bir mesaj da ben yazacaktım aslında ama sizinkini gorunce vazgectim.Benimde 2009 Nisan ayında ulkeden ayrıldıgımda oldukca borcum vardı.Beni bankanın avukatlık departmanından agustos ayında yani dondukten 5 ay sonra falan aradılar ve borcu taksitlendirmeyi teklif ettiler.Ancak malum kriz yuzunden iş bulamadıgım icin dusunmedim bile.Aynı kisi beni 2-3 hafta icinde 3-4 kere aradı ve odemezsem gocmenlik burosuna ismimi vereceklerini ve bu işin bankadan cıkacagını istesemde borcu odeyemeyecegimi soyledi.Bu sabah ise aynı departmandan tekrar arandım yani son aramalarından yaklasık 8 ay sonra.Adam neden hala borcumu odemedigimi falan sordu ustune de baya bir faiz koymuslar.Simdi odeyemeyecegimi soyledim cunku istesemde odeyemem zaten ama adam en azından biraz para yatırın ki ileri atılsın bu iş dedi.Yoksa size dedikleri gibi interpole vericez ve yurtdısına cıkamayacaksınız dedi.Surekli olarak biraz para yatırın demeleri sık sık aramalaro bana parayı alma konusunda cok da umitli olmadıklarını dusunduruyor.Siz bu mesajı martta yazmıssınız o zamandan beri bir gelisme oldu mu peki?Gorusmek uzere...