Benim öz annem babam varken halama evlatlık verildim.Halam vefat etti. Kütükte anne adı halamın adı olarak mı geçiyor bilmiyorum. Fakat kimlikte anne adı öz annemin adı. Acaba kimliktede halamın adının yazması için ne yapabilirim?teşekkürler
Printable View
Benim öz annem babam varken halama evlatlık verildim.Halam vefat etti. Kütükte anne adı halamın adı olarak mı geçiyor bilmiyorum. Fakat kimlikte anne adı öz annemin adı. Acaba kimliktede halamın adının yazması için ne yapabilirim?teşekkürler
Resmi bir evlat edinme olmamış sizinki, halanız da vefat ettiğine göre evlat edinmeye izin davası da açılamaz. Size vasiyet ile bir şey bırakmamışsa mirasından bir şey düşmez.
iyi akşamlar sayın meslektaşlarım size bir sorum olacak başıma ilk defa geldi yardımınıza şimdiden tesekür ediyorum...
anne baba bosanmıslar çocugun velayeti her ikisine de verilmeyip çocuk kuruma yerleştirilmiş.kurumdan bu çocuk evlatlık verilmiş ailenin rızası yok...sorun aile evlatlık ilişkisinden şikayetçi değil cocukla şahsi münasebet kurulsun istiyor.bununla ilgili ne yapabilirim.elinizde emsal kararlar varsa paylaşmanızı rica ediyorum.
Çocukla kişisel münasebet davası açabilirsiniz.
YARGITAY 2. HUKUK DAİRESİ E. 1991/4151 ,K. 1991/7800 ve Esas: 1983/7785 Karar: 1983/8111