Kişisel bilgilerim internette iznim olmadan yayınlanmış
Merhabalar,
Kişisel bilgilerim ve cep telefonum internet üzerinden bazı arkadaşlık sitelerine verilmiş. Daha sonra beni arayanlardan hangi siteden biligerime ulaştıklarını sorduğumda bana 2 tane site adı verildi. Çok geçmeden sitelerde adıma açılan profiller kapandı. Bu durumda bunu yapan kişiyi öğrenme durumum var mı?Şuan adıma açılan tüm profiller kapandı. Bu durumun varsa hukuki süreci ve prosedürü nedir? Ayrıca konu ile ilgili savcılığa şikayette bulunduğumda , dosya takibimi uyap sitesinden yapabilir miyim, hangi mahkemede işlemim yapılır?
Teşekkürler
Cevap: Kişisel bilgilerim internette iznim olmadan yayınlanmış
Bana yardım edecek kimse yok mu?
Sitelerden ekleyen kişinin ip numarasını alabilirsiniz. Tabi yasal yollarla. İp numarası incelenir savcılık tarafından. Tabi tüm bu senaryolardan önce suçun tanımlanması gerekir. Şuan profil yoksa suçta yok gibi görünüyor dikkate alınacağını düşünmüyorum. Profiller var iken karakolda kayıt altına alınması gerekirdi.
Kayıt karakolda mı alınır, yoksa savcılığa mı gitmem gerekirdi? Polisler de bu durumda işlem yapabiliyorlar mı ?
Karakolda da tutanak geçerli diye biliyorum. Şuanda bahsi geçen siteler eski profilleri kayıt altında tutuyor mu bu önemli. Tutuyorsa bile o aşamaya getirebilmeniz için savcılığın bunu ciddiye alması gerekir ama söylediğim gibi almazlar, hatta profiller yayında bile olsa almama ihtimalleri var. Çok uzun ve zahmetli işler, birdaha böyle birşey olursa yasal geçerlilikte bir kayıt işlemi yaptırınız.
Bilişim yada basın savcılarına suç duyurusunda bulunabilirsiniz.
Şuan tüm profillerim silinmiş. Yine de işlem yapılır mı ? Ben neyi göstericem? Bir de hangi mahkemeler bakıyor bu tür suçlara... Uyap'tan takip edebilir miyim?
Hele bir suç duyurusunda bulunun,savcı delil toplasın,iddianızı yerinde görüp bir dava açsında,nedir bu acele???
Aslında pek de acelem yok. Ama başıma bir daha böyle birşey gelirse diye öğrenmek istiyorum. Şuan ortada hiç bir delil olmadığı için vereceğim suç duyurusu da ne kadar ciddiye alınır hiç bilmiyorum aslında...