MF Group / EURO-CARD Sağlık Hizmetleri Zorla Üyelik Yapıyor
Sayın Yetkili;
26/02/2010 da eşim EURO-CARD Acil Sağlık Hizmetleri firmasından aranılarak acil sağlık sigortası yapılmak istenilmiş. Eşim kocama danışmam gerekiyor, bir düşünelim demesine rağmen bir hafta geçmeden kapıya elinde sigorta kartı ile tahsilatçı gönderilmiş ve 100 lira istemiş. Eşim, "bu kartı almak için telefonda onay vermediğini, sadece kocama danışıp bir düşünelim" dediğini anlatmış ve kartı almamıştır. Gelen tahsilatçı "sizi hukuk büromuzun arayacak" diyip gitmiş. Bir hafta geçtikten sonra hukuk bürosundan aranıldı. Kartın alınmadığını ve 3 gün içerisindede iptal için başvurulmadığını bildirmiştir. 3 gün içinde iptal başvurusu yapılması gerektiği söylendiği belirtilmektedir fakat eşime böyle birşey "kesinlikle" söylenmemiştir. Kaldiki eşim karta zaten ilk telefon konuşmasında onay vermemiştir. Hukuk bürosundan arayan beyefendi önümüze 3 seçenek sundu. "Ya masraflarımız olan 70 lira ödenir yada hukuk yoluna başvuracağız, veyahut da kartı alacaksınız" dendi. Bu tam anlamıyla günümüze uyarlanmış bir tefeciliktir. Bunların bize karşı dava açma gibi bir hakları varmı acaba? Yada biz karşı dava olarak nasıl bir işelem yapabiliriz. Sonuçta ortada bir sözleşme yok.
Yardımlarınızı rica ederim.
Cevap: MF Group / EURO-CARD Sağlık Hizmetleri Zorla Üyelik yapıyor.
konu hakkında yardımcı olabilirmisiniz. Hala rahatsız ediyor bu lanet firma bizi.
Hile ve tehdit yoluyla sizden para alınması TCK da ciddi bir suç olduğu gibi, telefonla rahatsız edilmenizde TCK madde 123'e göre suçtur.
Sizden para talep eden kişilerin isim ve adreslerini, rahatsız edip sizden hile ve tehdit ile para almaya çalışan firmanın isim adres ve telefon kayıtlı ile savcılığa suç duyurusunda vakit kaybetmeden bulununuz.
Kesinlikle bunların tuzaklarına düşmeyin,hiçbir sürette hesaplarına para yatırmayın, ve hukuki haklarınızı aramaktan kormayın,çekinmeyin.
Dilekçe içinde mümkünse avukat a danışarak işlem yapmanız sizin için sağlıklı olandır.
Cevap için çok teşekkürler.
Merhabalar, bende de aynı sorun mevcut oluş itibari ve şeklide ayni. Nasil bir yol izlediniz çözmek için?
Merhaba,
En son hukuk bürosundan aradığını iddaa eden bir beyefendi üye olacaksınız yada 70 lira ödeyeceksiniz veyahutta icra demişti. Bende lütfen icra ya verin dedim ve rahatsız etmeyin birdaha demiştim. Benim durumla tam olarak aynımı bilmiyorum sizin durum. Bizde kredi kartı numarası istememişler hanımdan. Direk kapıda ödeme istenmiş. Dolaysı ile onların ellerinde olan bir paramız yok çok şükür. Eğer icra takibi başlatılırsa ilk önce itiraz edeceğim hemen. Ardından sanırsam hakim karşısında ıspatlamaları gerekiyor üyelikle ilgili yapılan görüşmeleri. Ozaman herşey ortaya çıkar zaten.
Evet bizden de kapıda ödeme istediler geri gönderdik kuryeyi tabiki. Daha sonra aranıp 70tl ya da hukuksal süreç diye tehdit edildik. Bizde hukuksal sürecinizi başlatın dedik bakalım bekliyoruz neler olacak.
Eğer herhangi bir şekilde rahatsız ediliyorsanız Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunun. Yasal takip yaparlarsa zaten takip süreci içersinde kendinizi savunabileceksiniz.
Benim anlamadığım bunlar nasıl ne hakla icraya vereceğiz diyebiliyorlar. Araştırdığım kadarı ile mesafeli satış sözleşmesinde telefonda üyeliğe onay verilmiş olsa bile "ki onay vermediğimiz halde bu firma üye yapıyor" imzalanmış bir sözleşme olması gerekiyor hukuki bir olayın doğması için.(Bu konuda bilgili kişilerden yorum rica ederim) Eğer sözleşmeye bizim adımıza bir imza atarsalar ozaman da evrakta sahteciliğe girer. Sanırsam bunlar ne koparabilirsek kardırın peşindeler. Korkutup alabildiklerini almaya çalışıyorlar. Şikayet sitelerinde felen biraz araştırma yaptım. Bu firma benzeri HS Group diye bir firma var ve aynı mantıkla çalışıyor. Bunlar tam bir çete durumundalar. google da aratınca en üstte çıkıyor bu konu. Bir sürüde mağdurları var. Burayı bulursalar toplu bir şekilde savcılığa gidebiliriz.
Adamlar gerçekten ısrarcı üzerinden belki 10 gün geçti hala arayıp hukuki sürecimiz başlayacak icraya vereceğiz gibisinden laflar ediyorlar. Ama sanırım yapabilecek olsalar şimdiye yaparlardı hala tehdit vs yolla korkutmaya çalışıyorlar.