Haczedilen menkul mallar için yediemin depo ücretleri...
2007 yılı içerisinde evime haciz geldi ve evimdeki beyaz eşyaları yediemin deposuna kaldırdılar. Daha sonra borcumu ödedim ve dosyaları kapattım. Yediemin deposuyla bağlantıya geçtim, bana 958 gün için 800 TL. ücret çıkardı. (Bu ücret sadece 70 ekran televizyon ve masaüstü bilgisayar için) Biraz araştırma yaptım internette fakat net ,sağlıklı bir bilgiye ulaşamadım.
1 - Yediemin depo ücretleri nasıl belirlenir?
2 - Muhammen satış bedelinin %30 u nu geçebilir mi?
3- Bu konuda İcra Müdürlüğü ile mi bağlantıya geçmek gerekir yoksa özel yediemin deposu ile mi?
Sorularımı cevaplarsanız çok mutlu olurum, şimdiden teşekkürler.
Cevap: Haczedilen menkul mallar için yediemin depo ücretleri...
Tayfun Bey ilginize teşekkür ederim. Vermiş olduğunuz linki daha önce de incelemiştim. Bu durumda muhammen bedelin %30 unu geçemediği için, 300 TL. tutması gerekn depo ücreti, tarafıma 800 TL. olarak bildiriliyor özel yediemin deposu tarafından ve bu bedelin ödenmesi isteniyor. İcra Müdürlüğüne başvursam durum değişir mi? Yani İcra Müdürlüğü hesap yapıp yediemin depo parasını tahsil eder mi? Bu konularda usul nasıl işler? Bununla ilgili bilgi almak istemiştim.
İcra konularında uzman arkadaşlar bu konudaki işleyişi biraz anlatabilirlerse çok sevineceğim.Şimdiden teşekkürler.