Banka hesabındaki hakkımı alabilir miyim ?
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim..Babam 2007 şubatta vefat etti ve anneme 22 Mart 2007'de vekaletname verdim ve annem verdiğim vekaletname ile babamın hesabından para çekti ama ben payıma düşeni kesinlikle almadım ve hatta ne kadar çekildiğini bugün öğrendim iki ayrı bankadan toplam 50.000tl..ben,annem ve iki kardeşim mirasçı oluyoruz..Şimdi verdiğim vekaletnameye rağmen ben bu parayı almadım dersem bu parayı istiyorum diye ihtar çekersem alır mıyım ?Alırsam 2007'den beri almadığım için faiziylemi alırım ,dava açmak istiyorum Verdiğim vekaletname metni aşağıdaki gibidir :
"Murisim Babam......'in ölümü ile diğer mirasçılarla birlikte bana intikal eden T.C. Hudutları dahilindeki bilumum banka şubelerinde mevcut hesabındaki paradan hisseme düşen kısmı tahakkuk etmiş ve edecek faizleriyle birlikte almaya,ahzu kabza,karşılığında imzası gereken alındı belgesi ve ibrarnameleri imzaya,ilgili banka tarafından hisseme isabet eden paradan kesilip iadesi gereken veraset ve intikal vergilerini,iadeyi yapacak vergi dairelerinden ve ilgili mercilerden talep ve almaya,ahzu kabza,karşılığında imzası gereken makbuz ve ibrarnameyi imzaya,bu konularda banka şubesi nezdinde benim yapabileceğim her türlü işlemleri neticelendirerek gereken evrak belgeyi imzalamaya,mezun ve yetkili kılmak üzere .......(annem ) tarafımdan vekil tayin edildi...
Çok tşk ederim,değerli yorumlarınız için....
Cevap: Banka hesabındaki hakkımı alabilir miyim ?
cevabınızı rica ediyorum,tşk...