Yükseköğretim kanunu disiplin yönetmeliğinde kınama cezasına itiraz
Merhaba,yüksek öğretim kurumunda öğretim elemanı olarak çalışan eşime okul idaresi tarafında kınama cezası verildi.Şimdi itiraz edeceğiz ancak Yükseköğetim kanunu disiplin yönetmeliğinde "Madde 47 - (Değişik fıkra: 18/9/1996-22761) Disiplin amirleri veya disiplin kurulları tarafından verilen disiplin cezalarına karşı itiraz bir üst disiplin amirine veya disiplin kurullarına yapılabilir.
Bu yönetmelikte yeralan disiplin cezalarına karşı idari yargı yoluna başvurulabilir." denmektedir.
Bir üst disiplin amirine itiraz yapmadan direk idare mahkemesine başvurabilir miyiz?Teşekkürler.
Cevap: yükseköğretim kanunu disiplin yönetmeliğinde kınama cezasına itiraz
uyarma ve kınama cezalrına karşı idari yargı yolu kapalıdır..
Cevap: yükseköğretim kanunu disiplin yönetmeliğinde kınama cezasına itiraz
pardon ,2547 sayılı kanuna tabisiniz sanırım,verilen cezalara karşı iki yol var,biri idareye itiraz diğerisi ise idari yargı yoluna gitmek,direk idari yargı yoluna gidebileceğiniz gibi idareye de itiraz edip sonucunu bekleyebilirsiniz,idareye itiraz ederseniz ve itiraz reddedilirse dava açma süreniz yeniden başlar..ceza kararını öğrendiğiniz andan sonra 60 gün içerisinde dava açmanız gerekir.
Cevap: Yükseköğretim kanunu disiplin yönetmeliğinde kınama cezasına itiraz
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
Eğer bir üst disiplin amirine ya da disiplin kuruluna itiraz edecekseniz süreniz tebliğ tarihinden itibaren 7 gündür. Ancak ben bu yolu önermem. İtirazınız büyük ihtimalle reddolunacağından doğrudan idare mahkemesine başvurmanızda yarar vardır. Mahkemeye başvuru için tebliğden itibaren 60 günlük süreniz vardır.
Bazıları idareye bir ön başvuru yapılmasının zorunlu olduğunu söylese de bu doğru değildir. Doğrudan idare mahkemesinde davanızı açabilirsiniz.
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Eğer bir üst disiplin amirine ya da disiplin kuruluna itiraz edecekseniz süreniz tebliğ tarihinden itibaren 7 gündür. Ancak ben bu yolu önermem. İtirazınız büyük ihtimalle reddolunacağından doğrudan idare mahkemesine başvurmanızda yarar vardır. Mahkemeye başvuru için tebliğden itibaren 60 günlük süreniz vardır.
Bazıları idareye bir ön başvuru yapılmasının zorunlu olduğunu söylese de bu doğru değildir. Doğrudan idare mahkemesinde davanızı açabilirsiniz.
Memurlukta alınan disiplin ve kınama cezalarına ilişkin yargı yolunun kapalı oldugunu biliyorum. Yoksa yanılıyormuyum.Hatta yargı yolu açılıp açılmaması konusunda tartışmalarda devam ediyor diye biliyorum??
657s. yasaya tabi memurlarda uyarma ve kınama cezalarına karşı yargı yoluna gidilememektedir. Sizin disiplin yönetmeliğinizin 47 maddesine göre bu cezalara da yargı yolu açıktır. Yine de emin değilim bir idare mahkemesi hakimine sorunuz.
Verilen kınama cezası sonucu idarenin ikramiye kesme hakkı var.Bu ikramiye hakkının kaybolmaması için mahkemeye verilirken yürütmeyi durdurma istenebilir mi?
[
Bazıları idareye bir ön başvuru yapılmasının zorunlu olduğunu söylese de bu doğru değildir. Doğrudan idare mahkemesinde davanızı açabilirsiniz.[/QUOTE
''cezalara karşı iki yol var,biri idareye itiraz diğerisi ise idari yargı yoluna gitmek,direk idari yargı yoluna gidebileceğiniz gibi idareye de itiraz edip sonucunu bekleyebilirsiniz,idareye itiraz ederseniz ve itiraz reddedilirse dava açma süreniz yeniden başlar.''
direk idari yargı yoluna gidilebileceğini söylemişim zaten,idareye itiraz etme ön şartmı anlaşılıyor yukarda yazdığımdan?bazıları demişsniz yorum yapan benim,siz acaba direk idari yargı yoluna gidebilirsiniz cümlesinden bunumu çıkardınız Sayın Arzuhalci?
Alıntı:
jitem_13 rumuzlu üyeden alıntı
Memurlukta alınan disiplin ve kınama cezalarına ilişkin yargı yolunun kapalı oldugunu biliyorum. Yoksa yanılıyormuyum.Hatta yargı yolu açılıp açılmaması konusunda tartışmalarda devam ediyor diye biliyorum??
yükseköğretim öğretim elemanı 657 ye tabi değil,2547 sayılı kanuna tabiler,önceleri kapalı olan idari yargı yolu 1980 lerin sonundaki danıştay kararı ile açıldı,657 ye tabi olanlar için de umarım bu yargı yolu açılır..