Halen eşim olan insan, tedbir velayetini kötüye kullanıyor. Savcılığa mı başvuru yapmam lazım, dava süren aile mahkemesine mi? herkese teşekkürler.
Printable View
Halen eşim olan insan, tedbir velayetini kötüye kullanıyor. Savcılığa mı başvuru yapmam lazım, dava süren aile mahkemesine mi? herkese teşekkürler.
Merhaba,
Velayeti kötüye kullanıyor kısmını biraz daha açarsanız daha doğru bir cevap alabilirsiniz.
eşlim uzman ihtarı aldığı halde kaldığı evi aradığımzaman ulaşamıyorum ulşasamda eniştesi telefona çıkıyor bundan sonra çocuğu göremezsin ve telefonla görüşemezsin diyerek engelliyorllar yazılı bir karar olmadığı halde
Telefon ile görüşebileceğinize dair yazılı elinizde bir ara karar/ karar yoksa bu konuda yapabileceğiniz çok fazla şey olacağını zannetmiyorum.Eğer elinizdeki ara karara rağmen çocuk teslimi ile ilgili olarak problem yaşıyorsanız en yakın icra dairesine gidip,elinizdeki tedbir kararına dayanarak çocuk teslimine dair ödeme emri çıkarttırır,bunu eski eşinize yollarsınız.Buna rağmen çocuk tesliminde hala sorun yaşıyorsanız,icra marifeti ile görmeye gidersiniz.Hepsine rağmen çocuğunuz ile görüşmeniz gerçekleşmez ise eski eşiniz hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz.Eğer savcılık suç unsuru oluştuğuna kanaat getirirse eski eşiniz hakkında Madde 113/A- (Değişik madde: 23/01/2008-5728 S.K./12.mad) gereğince dava açabilir.
Saygılarımla.
Cevabınız için teşekkür ederim. şu anda telefonla irtibatı kestiler. Bu cuma alma günüm zannedersem onu da engeleyecekler çünkü haklarında 5 tane savcılıkta şikayetim var tehdit ve saire onların intıkamını alıyorlar.
ayrıca velayet hakkını kötüye kullanma yargıtay nezdinde velayetin nez'i sebebidir. örnek yargıtay kararlarını araştırın ve mahkemeye sunun. boşanma davası sonucunda velayet şansınız yükselir hatta boşanma gerçekleşmeden de ara karar ile geçici velayeti alma şansınız var.
cuna verdıler oğlumu amcamaı devreye soktum o şakılda ama bana olan kin ve intikam duygulaarını benım çocugumu alet ederek kullanmaya devam edıyorlar
eğer çocuk tesliminde sorun yaşıyorsanız kararı muhakkak icra ettirin. çünkü teslim alamadığınızı ıspatlamanız kolay olmayacaktır. çocuk özellikle bayanların (istisnalar hariç) intikam duygularını törpülediği bir araçtır. çocuğa lastik top muamelesi yapar, çalışılıp tek başına kazanılmış şahsi bir mal muamelesi yaparlar ve böylece intikam almaya çalışırlar. şifahen şikayetlerin bir işe yaramadığını açıkça söyleyebilirim. bu sebeple icra kanalını şiddetle öneririm.