Cevap: Üniversite hocaları
Alıntı:
juliajonquilla rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Bir üniversitede yüksek lisans yapıyorum. Danışmanım olan profesör mesai saatlerine uymayıp geç geliyor, erken gidiyor, her çarşamba arkadaşlarıyla güne gidiyor ve hiç gelmiyor, perşembeleri de yogaya gidiyor bazen öğleden sonra geliyor. BUnu gören yardımcı doçent (yardımcısı) da okula gelmiyor. Hocaların böyle kafasına göre gelme, kafasına göre izin kullanma hakkı var mı? Yazın resmi izni 1 aydı fakat bu tatil sallamalarla 4aya uzadı. Çok iş yaptık diyolar, çok bilim adamıyız diyolar, ama doğru düzgün çalıştıklarını görmedim, hep kahve içelim, dedikodu yapalım zaman dolduralım tarzında geçiyor. Onlarla yüksek lisansa başladığıma da pişman oldum, derslerimi de verdim bırakamıyorum da, ama bu kadar boş takılmaya hakları var mı? Malesef üniversitelerin durumu pek iç açıcı değil :(
Üniversiteye başladıgımızda ilk dersimize Yrd. Doçent olan bir ögretim görevlisi girmişti ve bize ilk dediği 1 )üniversitede hocalar daima haklıdır 2 )Ögrenci öğretmen karşısında haklı dahi olsa her zaman birinci kural geçerlidir ( ; inşallah soruna aydınlatıcı cevap verebilmişimdir ( :
Evet, bu kural heryerde geçerli sanırım, sabretmeye çalışıcam artık napıyım. Ama üniversite hocaları özel sektörde çalışamaz, bu kesin!
Alıntı:
juliajonquilla rumuzlu üyeden alıntı
Evet, bu kural heryerde geçerli sanırım, sabretmeye çalışıcam artık napıyım. Ama üniversite hocaları özel sektörde çalışamaz, bu kesin!
üniversite hocaları özel sektörde çalışabilir. Sonuçta özel sektörde çalışırken sigortası yatmadıgı sürece bunu hiç kimse ispat edemez. ( ;
Alıntı:
jitem_13 rumuzlu üyeden alıntı
üniversite hocaları özel sektörde çalışabilir. Sonuçta özel sektörde çalışırken sigortası yatmadıgı sürece bunu hiç kimse ispat edemez. ( ;
Aaa, tabi orası kesin canım, o açıdan demedim. Hatta okula 2 gün gelip dışarda danışmanlık yapan bir hoca da biliyorum. Bu kadar gevşek çalışmadan dolayı işveren kabul etmez demek istedim.
Üniversite hocasının görevi bilim yapmak olduğna göre özelde çalışmaması gerekir. Laboratuarlara bir giriyorsunuz bir sürü eksik var, suç bölüm başkanının oluyo, başka insanların oluyor, suçlu hep başkası.