Dükkan Sahibim Çıkmamı İstedi!
İyi Günler;
Bir Dükkanda Kiracıyım ve Kontratım 2009 Kasım Ayında Bitti.Fakat Kontrat Yenilemedik.Aralık 2009 Ayı Kirasını Yatırdım Yani 2009 Yılından Hiç Kira Borcum Yok(Banka Dekontları ve Ödediğim Stopaj Vergisi Makbuzu İle Kanıtlanabilir).2010 Yılında Hiç Kira Ödemedim.25.Şubat.2010 Tarihinde Dükkan Sahibim Aboneliği Benim Üzerime Olan Elektrik Saatinden Dükkanımın Elektriğini Kesti.Kira Falan İstemiyorum Dükkandan Çık Dedi ve O günden Sonra Dükkanı Hiç Açmadım(Yazar Kasadan Z Raporu Almadığım İçin İspatlanabilir).Bende O Günden Sonra Dükkan Aramaya Başladım.Dükkanı Buldum İşlerimi Ayarlarken Birgün Dükkan Sahibi Aradı ve Gel Konuşalım Dedi.Gittim ve Dükkanı Boşaltmamı İstediğini Söyledi Bende Tamam O Zaman 14.03.2010 Pazar Günü Boşaltacağımı Söyledim.(Bu Konuşma 12.03.2010 Tarihinde Yapıldı).13.03.2010 Cumartesi Günü Dükkana Gittiğimde Kapıya Asma Kilit Takmış ve Kira Borçların İçin Senet İmzalamadan Dükkandan Hiçbirşey Alamazsın Dedi.Ne Yapmam Gerekiyor.Bu durumda Kim Haklı Durumdadır.Kapıdaki Asma Kilitin Fotoğrafını Çektim ve Elektriğim Hala Kesik Durumda Bu Delillerle Savcılığa Başvurabilirmiyim?
Cevap: Dükkan Sahibim Çıkmamı İstedi!...
sözleşmen bitse bile siz 3 ay boyunca karşı tarafın yerini işgal edip kullanmışsınız. Kısacası siz orayı depo olarak kullanmış sayılırsınız. Z raporunu mahkemeye sunsanız bile dükkanda size ait malların oldugu bilinmekte ve bu durumda siz orayı kullanmışsınız.
Cevap: Dükkan Sahibim Çıkmamı İstedi!...
Sayın Delee46 mal sahibi cidden çok cevval çıkmış, keşke biz de onun gibi olabilsek. Dükkana kilit koyması hukuken yanlış gibi geliyor bana. sonuçta içeride malınız var bunu yapmaya hakkı yok. Ama işte hep diyorum malesef kişiler arası güven sarsılınca bu tür eylemler olabiliyor. Kilidi açın içeri girin malı boşaltın bir an önce, bu suç sayılmaz. ama daha sonra da gidin bir senet imzalayın. Hatta ve hatta evinizin ve yeni dükkanınızın adresini verin ki güven tazelensin. ve en kısa sürede borcunuzu ödeyin derim. Mal sahibi ödeme yapmadan çıkacağınızdan korkmuş anlaşılan. o da bir panikle böyle bir davranışta bulunmuş ama bana göre yanlış. Umarım bir hukukçu üstat size yol gösterir.