Haberim olmadan adıma düzenlenmiş 6 tane AVEA hattına ait birikmiş fatura borcum var
Avea bürosu beni arayıp 260 tl faturam olduğunu bildirdi. ben sadece bir defa hat aldım ve aktivleştirmediğim (hiç kontör yüklemedim) için iptal oldu ama Müşteri hizmetlerini aradım ve 6 tane (4 ükontörlü 2 si fauralı) hatlara ait borç çıkardılar. Temsilci ilgilenip bana haber vereceklerini söyledi, şu an haber bekliyorum. Bu borcu bana ödetebilirlermi?
ayrıca hatları operatörler arası geçişlerde sıkça değiştirdiklerini de öğrendim.
sizlerden bu konunun muhtemel gidişatı hakkında bilgi almak istiyorum.
Cevap: Haberim olmadan adıma düzenlenmiş 6 tane AVEA hattına ait birikmiş fatura borcum var
Eğer ki avea sana olumsuz bir yanıt verirse yani faturayı ödemeni isterse avea bölge müdürlüğüne bir dilekçe verip telefon hatlarının hangi şubelerden yapıldıgına ilişkin bir yazı talep edersin ve bu yazı ile suç duyurusnda bulunursun... şuan itibari ile başka yapabileceğin başka bir sey yoktur. soormak istediğin ya da kafana takılan başka bir şey var mı?
Cevap: Haberim olmadan adıma düzenlenmiş 6 tane AVEA hattına ait birikmiş fatura borcum var
ilginize teşekkür ederim. Ama işin rengi değişti. söz konusu 1 tane hat varmış ve eskiden TELSİM olarak almıştım ve kardeşim kullanıyordu. Sonra operatörler arasında geçiş yapmış, avea müşteri hizmetleride bana numarayı veremeyeceklerini (!) sadece görünen 6 tane hatıım olduğunu söylemekle yetindiler. Kardeşim son operatör değişiminde faturalı yapmış bir kaç ay kullandıktan sonra hattın borcunu odeyip kapatmış.
Avea şimdi 260 tl borcunuz var diyor. benim merak ettiğim ben son faturayı ödemeden Avea ya hattı nasıl kapattırmışım, sistemlerinde nasıl bir açık bulmuşum(!).
Avea bu parayı ödetmeye çalışacaktır, ama fatura borcum yok; ki olsaydı zaten hattı kapatamazdık; ne yapalirim bu konuda.
Bakın siz avea yetki bayi yada bölge bayisine gidip 260 tl li borcu olan hattın sistemde kapalı olup olmadıgına baktırın. Eğer ki kapalı görünüyorsa orda ki yetkililere bu işin nasıl olacagını hat kapandıktan sonra neyi şart koşarak bu faturayı çıkarttıklarını sorun. Onların verecegi cevaba görede hukuki işlem başlatıp başlatmıyacagımıza karar veririz ( ;
Avea bayisine gittim. Borcum olmadığı görünüyor, elemanda Ziraat Bankasına ya da daha eski bir tarihe ait ise avukata düştüğünü söylüyor. Ziraat bankasından bir arkadaşa ulaştık ve borcun takibe düştüğünü ilk fırsatta tahsil edileceğini söyledi. Avukatın kim olduğunu bir türlü öğrenemedik. 260 tl lik faturanın muhtemelen 60 tl si Avea geri kalanı avukat parası falanmış. Biz hattı kapattık sanıyorduk adamlar da bize haber vermeden avukata vermişler. Şimdi ne yapabiliriz. ilgine teşşekkür ederim Jitem_13
Alıntı:
xxCSKxx rumuzlu üyeden alıntı
Avea bayisine gittim. Borcum olmadığı görünüyor, elemanda Ziraat Bankasına ya da daha eski bir tarihe ait ise avukata düştüğünü söylüyor. Ziraat bankasından bir arkadaşa ulaştık ve borcun takibe düştüğünü ilk fırsatta tahsil edileceğini söyledi. Avukatın kim olduğunu bir türlü öğrenemedik. 260 tl lik faturanın muhtemelen 60 tl si Avea geri kalanı avukat parası falanmış. Biz hattı kapattık sanıyorduk adamlar da bize haber vermeden avukata vermişler. Şimdi ne yapabiliriz. ilgine teşşekkür ederim Jitem_13
Öncelikle kapattık sanıyoduk diyerek olmaz. Siz kapattıgınızda size kapandıgına dair bir makbuz verirler. Elinizde kapandıgına dair bir belge yoksa zaten hiç bir şey ispat edemezsiniz. Evet dogrudur 200tl avukat parası alıyorlar.Size haber vermeden de avukata verilebiliyor. Sistem otomatik yapıyor zaten avukata verme işlemini.Bu aşamada eğerki elinizde kapattıgınaza dair belge yoksa pek bir şey yapamazsınız. Ama siz yinede bir avukatla görüşün. Bu arada sonuç sizin lehinize dahi dönse bildiğim kadarıyla avukat parasını ödüyorsunuz...