Kiracım evi boşalttı,gittim görüştüm kendisiyle anahtarı getireceğim dedi fakat getirmedi,bende yedek anahtar var.
-Eve girmemde bir sakınca varmı?
-Kontratta 10 gün sonra bitiyor,ayrıca kontrat yenilenmiyecek diye önceden ihtar çekmiştim.
Printable View
Kiracım evi boşalttı,gittim görüştüm kendisiyle anahtarı getireceğim dedi fakat getirmedi,bende yedek anahtar var.
-Eve girmemde bir sakınca varmı?
-Kontratta 10 gün sonra bitiyor,ayrıca kontrat yenilenmiyecek diye önceden ihtar çekmiştim.
Tahliye edildiğine dair bir tutanak düzenleseydiniz bu tereddütü yaşamazdınız.
Aynı sorun o zaman da devam edebilir. Yani kiracı ben evi boşaltmamıştım evime girmiş eşyalarımı atmış kıymetli şeylerimi çalmış derse ne cevap vereceksiniz.?
Mümkünse kiracınızdan evi boş olarak teslim ettiğine dair imzalı belge alınız.
O taahhütnamede mecuru şu tarihte tahliye edeceğim gibi bir ifade vardır olsa olsa yani gelecek zaman kipiyle değilmi?
Tahliye ettim diye dili geçmiş zaman kipi kullanılmışsa bir şey diyemem.
"....borçlar kanununun kira akdi ile ilgili hükümlerini ve 6570 sayılı kira kanununun tüm hükümlerini kabul ettiğimi keza herhangi bir tazyik altında kalmadan ve muzayaka halinde olmadan iş bu taahütnameyi imzalamış olduğumu şimdiden kabul beyan ve taahhüt ederim."
şimdi bu taahütnamenin altında da Taahhüt eden:Kiracımın adı soyadı ve imzası var.
Tahliye tarihi kısmı ise boş...bu boş olan tarih kısmına,evi boşalttığı günün tarihini yazssam olurmu?
Bana sorarsanız olmaz. Tahiye taahhüdü aynı gün verilip tahliye edilirmi?
Kiracınız sorunlu birimiydi?