İmza taklidi suretiyle sahte senet düzenleme
Arkadaslar 1.5-2 yıl önce evimizin orda cafe var.orda benden büyük insanlar galiba ellerinde bir senet vardı o senetten bir tane daha yaptılar banada dedilerki biz bu imzayı taklit edemiyoruz sen edebilirmisin bende ederim dedim aynı o imzadan öbür senete imza attım...
bu seneti savcılıga verse bunlar benide söyleseler ben ceza yada benden o parayı alabilirlermi ?
sonuçta imza incelemeye gitse imza benim ama hiçbir ticaret yada baska bir şey yapmadım.
Cevap: İmza taklidi suretiyle sahte senet düzenleme
Sahte senet düzenlemek 5237 sayılı kanunun 204 ve taksimlerinde tarif edilen resmi evrakta sahtecilik suçunu oluşturur. ayrıca bu senetleri bir alışverişte kullanmak dolandırıcılık suçunu oluşturur. Hakkınızda şikayet olursa başınız ciddi anlamda dertde demektir.
Yakın tanıdığım bir kişide aynı olaydan dolayı tutuklandı.
Peki ama benim olayla bir ilgim yokki tutuklanan neden ben oluyorum sadece beni arada kullandılar
Sayın onur654
Biz sadece yorum yapıyoruz sizi yargılayıp tutuklanmanızı istemek gibi bir yetkimizde haddimizde yok. Ancak sorduğunuz sorunun yasal karşılığı olarak başınıza gelebilecekler hakkında bilgimiz dahilinde yardımcı olmaya çalışdık ve olayın ciddiyetine göre önlem alıp konuyu daha dikkatli takip etmenizi istedik. Haa size göre sizin bir ilginiz yoksa yoktur, ozaman bu sorununda bir anlamı yok.
Öncelikle hiç bilmediğiniz bir yere neden imza atıyorsun. Hiç mi gazete,dergi ya da televizyon dinleyip okumuyosun. Bir de öğrencisin cahil insan da değilsin ki suç oldugunu kestiremeyip böyle bir işe kalkışasın. Arkadaşlarında dediği gibi dava açılırsa evrakta sahtecilikten yargılanır ve ceza alırsın