Apartmanın giderlerine katılmayan kat maliki
Yöneticisi bulunduğum Apartmanımızda 3yıldır aidat ve apartman giderlerine katılmayan bir kat maliki var.Evi boş kendisi başka bir şehirde oturuyor.Toplantılara telefonla çağrıldığı halde gelmiyor.Adresi olmadığı için toplantıları yazılı olarak bildiremiyoruz.Kendisine bir ihtarla borçlarını bildirip ardında icra davası açsak haklı olur muyuz? Karşı taraf benim toplantılardan ,aidatlar ve borçlardan haberim yok diyebilir mi?Bu duruma düşmemek için hakkımızı nasıl aramaya başlamalıyız?Saygılarımla
Cevap: Apartmanın giderlerine katılmayan kat maliki
Siz o malik hakkında icra takibine başlamazsanız yakında diğer kat malikleri sizin hakkınızda icra takibi başlatacaklar üç yıldır bize ödemeyen malikin aidatlarını ödetiyor diye.
Tebligat Kanunu 35. maddeyi inceleyin, ayrıca ilanen tebliğ konusunu araştırın. Sizin durumunuzda olan yöneticiler için faydalı olacağını düşünüyorum.
Alıntı:
Gezgin_06 rumuzlu üyeden alıntı
Tebligat Kanunu 35. maddeyi inceleyin, ayrıca ilanen tebliğ konusunu araştırın. Sizin durumunuzda olan yöneticiler için faydalı olacağını düşünüyorum.
öncelikle cevaplar için teşekkür ediyorum.Kanunları araştırdım benim için çok faydalı oldu.Benim tedirgin olduğum nokta bu kat maliki benim aidatlar,borçlardan ve toplantılardan haberim yoktu ( ki her toplantıya telefonla çağrılıp borcu olduğu hatırlatıldı) diyebilir mi? Saygılarımla