Adli Cezalar Taksitlendirebilir mi?
Herkes iyi akşamlar.Benim sorunum dün akşam arkadaşımın arabasıyla bir yere giderken polis çevirdi ve arama yaptı torpido gözünde kurusıkı tabanca bulunuyormuş ve ruhsatıda yok üstelik o kurusıkı ben araçtayken bulunduğu için bana ceza yazıldı arkadaşımın şuan için bana ödeme yapacak durumu yok ben ödeyip kendisinde sonra alıcam fakat benim için biraz yüksek bir meblağ 572 tl ceza kesildi bu ceza taksitlendirilebilirmi ve nerede nasıl yapılır ve ödenir lütfen bilgi verirseniz çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.
Cevap: Adli Cezalar Taksitlendirebilir mi?
Kurusıkı tabancaya ruhsat olmaz ancak bildirimde bulunulmuş olması gerekirdi. 5729 s. yasa kapsamında araç içerisinde boş ve kutusu içerisinde hemen kullanıma hazır olmayacak şekilde nakil edilebilir. Size kesilen adli değil idari para cezasıdır. Taksit olmaz. Arkadaşınızın aracında bulunup da size ceza kesilmesi ilginç.
Neden ilginç olsunki polisler o kurusıkıyı arkadaşımdan aracı aldıktan sonra torpido gözüne benim koymuş olduğumu düşünerek hareket ettiler.
Şimdi anladım. Arkadaşınızdan aracı ödünç aldınız ve kendisi araçta değil. Yapılan işlem normaldir. Cezayı ödeyeceksiniz. 6183 sayılı kanun kapsamında devlet alacağıdır. Ödeyemezseniz takip başlatılır.