Apartmanın ortak malı olan daire ve tahliyesi
Yöneticisi bulunduğum apartmanın teras katında apartmana ait ruhsatı olmayan 1+1 daire var.Apartmandaki kat maliklerinden biri %50 hissesine sahip olduğu ve oturduğu daireyi kızına verip,terastaki daireye geçmek istiyor.Bunun için apartman yönetiminden kiracının tahliyesini istiyor. Kiracıyı tahliye edip,kendi oturma hakkı var mıdır?Teşekkür ediyorum.Saygılarımla
Cevap: Apartmanın ortak malı olan daire ve tahliyesi
Sayın zynpo peki siz bu daireden gelen kirayı ne şekilde kullanıyorsunuz ? yani bir vergi vs. ödüyor musunuz ? mesela emlak vergisi ödeniyor mu ? Sorunuza gelince oldukça karışık geldi bana. hukukçu da değilim zaten :) Ama mahkemeye verdiniz diyelim ne diyeceksiniz ? kanunen bu dairenin sahipleri olarak tüm apartman malikleri görünüyor mu ? Ya da şöyle sorayım kiracı buranın ruhsatsız olduğunu biliyor mu :) biliyorsa işiniz zor gibime geliyor bakalım hukukçu üstatlar ne diyecek...
İlginiz için teşekkür ederim.Evet durum biraz karışık.Terastaki 1+1 daireyi müteahhit kaçak olarak yapmış.Ardından afdan yararlanarak tescil edilmesini istemiş ancak apartman sakinleri buna karşı çıkınca dava açmış.Dava sonucunda terastaki dairenin apartmanın ortak malı olduğu ve müteahhite devredilemeyeceği kararı çıkmış.Alınan kira, yönetim kurulu kararı ile apartman giderleri için kullanılıyor.Ben zaten kiracının çıkmasını istemiyorum.Apartman maliklerinden birinin evi olmasına rağmen"ben terastaki dairede oturacağım deyip" kiracıyı tahliye edebilir mi?Buna göre toplantıda tüm malikleri bilgilendirmek istiyorum.Saygılarımla
Sayın zynpo, ilginç bir durum. Bana göre tahliye edemez. Bütün kat maliklerinin onayını almadan dava açamaz diye düşünüyorum. En iyisi bir avukata başvurup apartman karar defterine bu yerin kat maliklerince hiç bir şekilde kiralanamayacağına dair bir madde koydurmak. Azınlıkta kalacağı için kararından vazgeçer diye düşünüyorum. Bakalım hukukçular ne diyecek.
Alıntı:
BOZKIRKURDU rumuzlu üyeden alıntı
Sayın zynpo, ilginç bir durum. Bana göre tahliye edemez. Bütün kat maliklerinin onayını almadan dava açamaz diye düşünüyorum. En iyisi bir avukata başvurup apartman karar defterine bu yerin kat maliklerince hiç bir şekilde kiralanamayacağına dair bir madde koydurmak. Azınlıkta kalacağı için kararından vazgeçer diye düşünüyorum. Bakalım hukukçular ne diyecek.
cevabınız için teşekkür ederim.bu işi komşuyu kırmadan nasıl yapacağız onu düşünüyoruz.Kendisi pek uyumlu değil ve bu kararı anlayışla karşılamayacaktır:(