Velayet annede çocuğu bırakıp gitti
2007 yılında anlaşmalı olarak boşandık. 5 buçuk yaşında bir kız çocuğumuz var. Velayeti annesinde fakat son 5 aydır,çocuk bende kalıyor. Annesi ne arıyor ne soruyor, bırakıp gitti, nereye gittiği de belli değil. Bu durumda benim nereye başvurmam gerekiyor? Velayetini de ben almak istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler. SAYGILARIMLA.
Cevap: Velayet annede çocuğu bırakıp gitti
Kesinlikle önce avukatla görüşüp sonra dava açmaya karar vermelisiniz. Eski eşiniz bıraktı gitti diyorsunuz ama velayet davası açtığınızda eski eşiniz farklı şeyler söyleyebilir. Avukatınıza danışıp doğru adımlar atmanız gerekir.
Eski eşinizin nerede olduğu belli değil derken, cep telefonuna da mı ulaşılamıyor? boşandıktan sonra nerede yaşıyorsa orada da mı yok? Kayıp mı yani?
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Kesinlikle önce avukatla görüşüp sonra dava açmaya karar vermelisiniz. Eski eşiniz bıraktı gitti diyorsunuz ama velayet davası açtığınızda eski eşiniz farklı şeyler söyleyebilir. Avukatınıza danışıp doğru adımlar atmanız gerekir.
Eski eşinizin nerede olduğu belli değil derken, cep telefonuna da mı ulaşılamıyor? boşandıktan sonra nerede yaşıyorsa orada da mı yok? Kayıp mı yani?
cep telefonu numarası vardı değiştirmiş , eski oturduğu yerde de yok.
Alıntı:
ay_bulut rumuzlu üyeden alıntı
cep telefonu numarası vardı değiştirmiş , eski oturduğu yerde de yok.
Kayıp mı peki?
alilesi ile kalıyordu. ailesinin yanından ayrılmış. nerde oturduğunu bende bilmiyorum
Alıntı:
ay_bulut rumuzlu üyeden alıntı
2007 yılında anlaşmalı olarak boşandık. 5 buçuk yaşında bir kız çocuğumuz var. Velayeti annesinde fakat son 5 aydır,çocuk bende kalıyor. Annesi ne arıyor ne soruyor, bırakıp gitti, nereye gittiği de belli değil. Bu durumda benim nereye başvurmam gerekiyor? Velayetini de ben almak istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler. SAYGILARIMLA.
ne mutlu size arkadaşım daha ne istgiyorsunuz bir avukat işinizi çözer keşeke bende sizin gibi olsam
Ailesi de mi nerede olduğunu bilmiyor onu mu demek istiyorsunuz?
Beyefendi;
Eğer eşiniz çocuğunuzu bırakıp gittiyse; aile mahkemesine başvurun , çocuğun velayetini annede olduğu halde, size bıraktığını ilgilenmediğini bildirin.Öncelikle çocuğun sürekli sizde olduğunu kanıtlayın.
Sonra herhalde velayet davası açılır eşiniz aleyhine.
Elbette bunlardan önce bir avukat bulun.
Çünkü siz birşey yapmazsanız; yani çocuğun sürekli sizde kaldığını kanıtlamazsanız annesi yarın öbür gün ben bırakmadım kaçırdı diyebilir.
yardımlarınız için çok teşekkür ederim. ilk yapacağım iş bir avukat bulup velayet davası açmam olacak.