Merhabalar
Daha önce el konulan bilgisayarlarımın almam için dilekçe paylaşmıştım ancak olay farklı bir şekilde cereyan etti daha sonraları .
Kredi Kartından harcama yaptığım kişiye ulaştım ve 15 TL lik kanıtlanmış harcama yapmıştım ben .. Kişinin mağduriyetini tamamen karşılamak için 2.500 TL kadar ödeme yaptım kişinin hesabına ve bu dekontlar savcılığa teslim edildi .
11 Mart 2010 Görüşmesi :
Bugün savcılığa gittiğimde avukat çağırdılar ve ifademi aldılar . Daha önceden verdiğim ifadenin aynısını vermiştim .. Kişinin kredi kartlarından İstanbul'dan Kontör bile alınmıştı . Onlarn parasını da ben ödedim dedim . Ancak halen el konulan bilgisayarlarımı vermediler . Bilirkişi incelemelerinde temiz olan 1 Adet Laptop ve 1 Adet Bilgisayar Kasam halen verilmedi . Savcılığa nedenini sorduğumda olay inceleniyor dedi .
Üst Savcılığa dilekçede bulunmayı düşünüyorum çünkü bilgisayarlarımın her ikisinde de devam eden incelemelerin seyrini değiştirecek hiçbir delil bulunamadı halen gereksiz olarak tutuluyor bilgisayarlarım savcılıkta . 29 Ocak 2009 günü alındı bilgisayarlarım . İncelemeler 3 ayda tamamlanmıştı sanırım ..
Önemli Not :
Ödemesini yaptığım kredi kartını kullandığım kişi davadan vazgeçtiğini söyledi . Tüm mağduriyetini ben karşıladım ( 15 TL Harcama yapmama rağmen ) , ama halen alamıyorum bilgisayarlarımı .
Şimdi Bu Dilekçeyi Yazacağım :
SAMSUN CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA
TC Kimlik : ***********
Dosya Numarası : 2008/12***
Adı Soyadı : Mustafa A.
El Konulma Tarihi : 29.01.2009
Doğum Tarihi : 05/05/1992
Yukarıda belirtilmiş olan “TC Kimlik” Numarasıyla ile kayıtlı dosyada,delil arama suretiyle 1 Adet Casecom Marka Bilgisayar Kasasına , 1 Adet Beko Marka Dizüstü Bilgisayara el konulmuştur.
El konulma işleminin üstünden 13 Ay geçmesine rağmen, el konulan bilgisayarlar geri iade edilmemiştir.
El konulan bilgisayarlarım nedeniyle, uzun süre kullanım dışı kaldığından, işlemci ve ana beslemenin zarar görmesi ihtimali doğmaktadır.Zira Web Tasarım & Programlama işim gereği bu bilgisayari etkin kullanmakta , ancak el konulması nedeniyle işlerim aksamakta ve kazanç kaybına maruz kalmaktayım.
Bilgisayarlar üzerinde gerekli bilirkişi yasal inceleme ve aramalar yapılmasına rağmen , bilgisayarların halen daha tutulmasının olay üzerinde hiçbir etkisi olmayacaktır. Bu sebepten dolayı daha fazla mağdur olmamam için, el konulan bilgisayarlarımın IMAGE Yedekleri ( Harddisk Yedekleri ) alınarak , bu yedeklerin dosyama eklenmesini talep ediyorum.
Ek olarak olayda adı geçen Şahıs Mehmet Y.'nin tüm zararları tarafımca karşılanmış olup davadan vazgeçtiğine dair bildiri savcılığa teslim edilmiştir.
Yanısıra 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 134. maddesinin gerekçesi (Madde 17 ) "Bilgisayar, bilgisayar programları ve bilgisayar kütüklerine şifrenin çözülememesinden dolayı girilememesi veya gizlenmiş bilgilere ulaşılamaması hâlinde çözümün yapılabilmesi ve gerekli kopyaların alınabilmesi için, bu araç ve gereçlere elkonulabilir. Şifrenin çözümünün yapılması ve gerekli kopyaların alınması hâlinde, elkonulan cihazlar gecikme olmaksızın iade edilir." gereği bilgisayarlarımın iadesini talep ediyorum.
Saygılarımla
Mustafa A.
İmza
Üstad kişilerin yorum yapmasını bi akıl göstermelerini bekliyorum..
( Dilekçeyi tamamen kendim yazdım )