İhbar Süresin de ( Yıllık izin ve rapor kullanılması ) Hakkında
Sayın Yetkili,
08.2008 tarihinden itibaren özel bir şirkette çalışıyorum. 6 aydır da Mağaza Müdür Yardımcılığı yapıyorum. Bazı yapılan haksızlıklar nedeniyle işten ayrılmayı dusunuyorum ve ihbar sürem 42 gün. İstifa yazdıktan sonra çalışmak zorunda oldugum bu süreyi yıllık iznimi ,İş arama izni, ve rapor kullanarak tamamlıyabilirmiyim ? Rapor gecerli olmaz ise eger ne kadar calısmalıyım ? 15 gün yıllık iznim var. İnsan kaynaklarıyla görüştüm kendi şirketimin ama olumlu bir cevap alamadım okadar emeğe karşın. O yüzden sizden bu konu hakkında yardım istiyorum teşekkurler..
Cevap: İhbar Süresin de ( Yıllık izin ve rapor kullanılması ) Hk.
İznin kullanılabileceği zaman aralığı işverenin onayına bağlıdır, sadece sizin talebinizle izne çıkamazsınız, işverenin de o tarihi uygun görüp onaylaması gerekir.
İhbar süresi içinde alacağınız raporun ihbar sürenizden sayılmaması gerekir.
İş arama izinlerinizi topluca kullanacağınızı işverene bildirmek suretiyle topluca kullanabilirsiniz.
Öncelikle teşekkurler. Son olarak, İş veren ihbar süresi içinde bana iznimi kullandırmazsa eger 15 günlük izin ücretimi ödüyormu peki ?
Sizce en mantıklısı ne yapmam gerekir.? 42 günüde çalışarakmı bitirmek zorundayım. Başka bir işe baslıcam cunku bu seferde baslıyamıyorum. Eger cıkarsamda 1,5 aylık maaş kesilecek .zaten alamıyorum. Bana ne yapmam konusunda ufakta olsa yol gösterebilirmisiniz ?
Maaşınızı alamıyorsanız, sürekli gecikmeler oluyorsa, ücretlerinizin zamanında ve usulüne göre ödenmemesi nedeniyle sözleşmenizi "hemen" "feshedip" kıdem tazminatınızı talep edebilirsiniz.
Ücretlerinizin ödenmemesi derhal fesih için haklı sebeptir ve kıdem tazminatına da hak kazandırır.