Öncelikle herkese iyi akşamlar,
Sizlerden çok önemli bir durum için fikir ve bilgi yardımı istiyorum, şimdiden teşekkürler.
Bir tanıdığımız zamanında bankadan araç kredisi çekmiş, sonra düzenli ödememiş ve araç bağlanmış. Aracı geri almak ve ödemeye devam edebilmek için ilgili avukata gittiğinde avukat bu adamdan kefil istemiş ve "annem" buna kefil olmuş. Adam da aracı geri almış, kredisini de devam ettirmiş.
Not:Annem söz konusu kredi ilk çekildiğinde kefil değildi.
Fakat gelgelelim adam kasım ayından beri avukata taahüt ettiği gibi ödemelerini yapmamış. İstanbuldan kaçmış, kendi köyüne gitmiş. (Yerini biz bulduk.)
Ve avukat annemin tarafına hiçbir uyarı kağıdı göndertmeden dün akşam 3 kişi çıkıp evimize hacze geldiler. Evdeki tüm eşyaları yazdılar (tv, mutfak eşyaları, cd player vs). Ağla ağla helak olduk yalvaryakar 2 gün mühlet istedik. Eğer o adamın arabasını bana getirirseniz eşyalarını götürmem diyor, ya da parayı ödeyin diyor. Biz de adamın yerini bulduk köyüne gittik ama adam ordan da arabayı kaçırmış. Aracın üstünde haciz ve yakalatma var.(güya, ama yakalayan yok, biz koşuyoruz peşine)
2 gün mühlet verdi ve 2 gün içinde halletmezsek evdeki eşyaları götüreceğini söyledi.
Şimdi, annem kalktı bilmediği bi ilin bilmediği bir köyüne gitti, jandarmadan yardım istedi, ama resmi kağıt yok elinizde diyorlar, olsa bile araç yok diyorlar ne yapalım diyorlar. İlgili ilçenin icra dairesine gitmişler, alacaklının avukatına mail attırıyoruz dosyayı kaç defa, ama icradaki görevli inatla gelmedi diyor, bizi azarlıyor. Alacaklının avukatı zaten bize odaklı durumda, o zaman yarın geliyorum eşyaları almaya diyor. Borçlunun peşine düşmüyor, müteselsil kefil galiba annem(ben de bilmiyorum), belki de ondan dolayı borçluyu değil bizi arıyordur. Ama borç 30.000 TL, benim evimdeki eşyalar 7.000-8.000 TL ya eder ya etmez.
Babam yıllar önce vefat etti, bi annem bi ben annemin emekli maaşına bakıyoruz. Çaresiz kaldık. Asıl borçluyu bulduk, bulduk da
1-Elimizden bir şey gelir mi?
2-Bu kefillik durumundan ne zaman kurtulabileceğiz?
3-Hukuk bürosundaki bir avukat bize yardımcı olmaya çalışırken, diğeri ise bağırıyor tehdit ediyor, hiç bir yol göstermiyor.
Fikir verebilirseniz şimdiden teşekkürler.