Boşanmış eşe çocuk görme yasağı
merhaba,benim 6yıllık evliliğim vardı ama eşimle 2yıla yakın zamandır ayrıydık ve 5ay önce boşandık.ayrılma sebebimiz eşimin beni aldatması ve evi terk etmesiydi.5yaşında bir çocuğumuz var ve velayet bana verildi.200tl çocuk için nafaka bağlandı.babanın haftasonları çocuğu görme kararı verildi ama eski eşim çocuğu şuana kadar hiç yatılı almamıştı .en son 3hafta önce çocuğu yatılı aldı ve ayrılmamıza neden olan kadının evinde götürmüş.eski eşim şuan o kadınla yaşıyor.eski eşimle sorunlu olarak boşandık boşanma davası dışında,bana darp ettiği için bana ve aileme 6ay kötü sözle veya davranışta bulunmaması, bulunursa hapis cezası olarak sonuçlanan ve ayrıca eve saldırıp cam çerçeve kırdığı için henüz sonuçlanmamış bir davamız var.süreklide çocuğu kaçırmakla tehdit ediyor.bende bu durumdan çok endişeleniyorum.
ve ayrıca bağlanmış olan çocuk nafakasınıda ödemiyor.taşınmazlar var ama hiçbiri eski eşimin üstüne değil.eşimin maddi sorunu olmadığını çok iyi biliyorum.fakat nafakayı istediğimde sürekli param yok bugün ödeyeceğim yarın ödeyeceğim deyip geçiştiriyor. babanın çocuğu almamasını istesem veya alsa bile bir kişi nezaretinde görmesini istesem böyle bir dava açabilirmiyim.açsam ne sonuç verir.
Cevap: boşanmış eşe çocuk görme yasağı
Öyle birşey yapamazsınız. Tabi başvurabilir ve yukarıdaki sebeplerinizi de anlatarak kişisel ilişkinin kısıtlanmasını isteyebilirsiniz ama bu sebeplerle kısıtlanmaz. Böylece karşı tarafın mahkeme masraflarını da ödersiniz. Çocuğu sizin velayetinize bu şekilde kullanmanız için vermediler. Baba istediği ile tanısır ilişki kurabilir. Zaten boşanmışsınız.
sorun zaten babanın kiminle olduğu değil,sorun çocuğumu kötü yönde etkilemesi.sizce çocuğun yanında içki içmek doğal bir davranışmı yada boşanmama neden olan kadınla çocuğun yanında sarmaş dolaş afedersiniz öpüşüp koklaşmaları doğalmı.ben bu sebeplerden ve çocuğumu kaçıracak endişesinden dolayı almamasını istiyorum
Alıntı:
mislinam rumuzlu üyeden alıntı
sorun zaten babanın kiminle olduğu değil,sorun çocuğumu kötü yönde etkilemesi.sizce çocuğun yanında içki içmek doğal bir davranışmı yada boşanmama neden olan kadınla çocuğun yanında sarmaş dolaş afedersiniz öpüşüp koklaşmaları doğalmı.ben bu sebeplerden ve çocuğumu kaçıracak endişesinden dolayı almamasını istiyorum
Bbası neyi kimden kaçırıyor o çocuk gökten zembillemi indi kadın olarak ayrılınca çocuğum diyorsunuz bırakın artık ayrılınca masum evlatları babaya karşı koz olarak kullanmayı bırakın
Alıntı:
dürüstce rumuzlu üyeden alıntı
Bbası neyi kimden kaçırıyor o çocuk gökten zembillemi indi kadın olarak ayrılınca çocuğum diyorsunuz bırakın artık ayrılınca masum evlatları babaya karşı koz olarak kullanmayı bırakın
Beyefendi; benzer konulara benzer cevapları veriyorsunuz haklı olarak; sizin fikriniz sonuçta. Ancak sanırım hanımefendiyi okumadınız sanırım. Çocuğunun yanında içki içildiğini, uygunsuz davranışlarda bulunulduğundan bahsediyor. Bu normal, iyi birşey mi?
Bir babanın bunu yapması hoş bir şey mi? Lütfen biraz ezberlerimizi bozalım; bizim başımıza geldi diye, herkesin başına gelecek diye birşey yok.
Evet bende yanı durumdayım 6ay önce bosandık ama eşim sehır dısında daha cocugu hıc almak ıstemedı ama son 1haftadır 1ay alacagını sölüyor ben kendısıne güvenmedıgım ıcın cocugumu emanet etmek ıstemıyorum ama benım yanımdayken gel gör ıstedıgın kadar dedım kendısıne.ayrıca esımın psıkolojık sorunlarıda var.kımınle yasadıgı bellı deıl.cocuguma saglıklı bakamayacagına emınım.ayrıca buaralar barısmakda benı öldürmekle tehdit ediyor.neyapacagım bılmıyorum.kesınlıkle barsımaktan yana deılım fakat tehdıtlerı benım canımı cok sıkıyor polıs zoruyla gelırım cocugu alırımbırdaha göremezsın falan dıyor.velayeti bende ama avukat falan da yok.acıkcası muallaktayım.... Ne zormus bu işler.en iyisi hiç evlenmemek....
Editör:Sn. prewsss klavyenizde i,ş ve ğ harfleri yoksa konu komşudan edinip kullanınız.
Alıntı:
akcurali rumuzlu üyeden alıntı
Beyefendi; benzer konulara benzer cevapları veriyorsunuz haklı olarak; sizin fikriniz sonuçta. Ancak sanırım hanımefendiyi okumadınız sanırım. Çocuğunun yanında içki içildiğini, uygunsuz davranışlarda bulunulduğundan bahsediyor. Bu normal, iyi birşey mi?
Bir babanın bunu yapması hoş bir şey mi? Lütfen biraz ezberlerimizi bozalım; bizim başımıza geldi diye, herkesin başına gelecek diye birşey yok.
Sayın akcurali hangi baba çocuğunun yanında içki içip kadın muhabbeti yapar ne kadar kanı bozuk bir baba olsa dahi yapmaz
Alıntı:
Sayın akcurali hangi baba çocuğunun yanında içki içip kadın muhabbeti yapar ne kadar kanı bozuk bir baba olsa dahi yapmaz
Beyefendi; siz neden bahsediyorsunuz; açın bir bakın gazeteleri oradaki trafik kazası haberlerinde kaçta kaçı alkollüyken araba kullanırken çocuğuyla birlikte arabada hayatını kaybediyor.
Siz nerede yaşıyorsunuz acaba?
Alıntı:
akcurali rumuzlu üyeden alıntı
Beyefendi; siz neden bahsediyorsunuz; açın bir bakın gazeteleri oradaki trafik kazası haberlerinde kaçta kaçı alkollüyken araba kullanırken çocuğuyla birlikte arabada hayatını kaybediyor.
Siz nerede yaşıyorsunuz acaba?
Trafik kazsından bahsetmiyoruz baba sıfatını almış bir insandan bahsediyoruzallah katında ve kullar arasında sıfatı almış bir insan hangimiz çocuğumuzun yanında yapabiliriz mantıklı olalım biraz lütfen
Alıntı:
sayın dürüstçe yukarıda yazdıklarımı ben kendim uydurmuyorum.bunları bana çocuk anlattı.belki bu davranışları siz yapmazsınız ama eski eşim malesef yaptı.ve evet baba sıfatına girdi yaptığı tek şey bu sıfata girmek oldu.daha aylık 200tl bile çocuğuna vermiyo.ev araba arsa tarla dükkan hepsi eşimde mevcut ama yok diyebiliyo.elimde içki içip eve saldırdığına dair mahkeme kayıtlarım var hadi ben uydurdum elimdeki içkili belgeleride mi sahte.ben çocuğu koz olarakta kullanmıyorum sadece bu davranışlardan dolayı eşimin çocuğu almasını istemiyorum.görsün ama almasın diyorum bilmem sizin için açıklayıcı oldumu cevabım