Apartmanımızdaki büyük haksızlık
Sayın yetkililer ve ilgili büyüklerim,
Apartmanımızda başımıza gelen bir durumdan bahsetmek istiyorum ,maddi imkansızlıklarda ötürü apartman aidatını ödeyemiyoruz bu durumdan ötürü ,apartmanın girişindeki panoya aynen yazılanı aktarıyorum.
''Aşağıda yazılan daireler ve kişiler belirtilen aylık aidat borçlarını ödememişlerdir.Aylık aidatlar güvenlik ve temizlik personelinin maaşlarının ödenmesinde ve temizlik araç, gereç ve malzeme alımında kullanılmaktadır.
A BLOK DAİRE NO:4 C. G.
A BLOK DAİRE NO:11 A.B. K.
D BLOK DAİRE NO:40 Z. Ü.
Aidatları ödememe öncelikle ödeyenlere karşı saygısızlıktır.Ayrıca belirtilen hizmetlerin aksamasına yol açacaktır.Aylık aidatları ödemeyenleri ayıplıyor ve kınıyoruz''
BU BUTUN ISTANBULUN BILMIS OLDUGU UNLU D. APARTMANIN KAPISINDA YAZMAKTADIR.BU DURUMDA KANUNI HAKKIMIZ NEDIR DAVA ACSAK NE YAPABILIRIZ.
Apartmanımızdakı büyük haksızlık
Sayın yetkililer ve ilgili büyüklerim,
Apartmanımızda başımıza gelen bir durumdan bahsetmek istiyorum ,maddi imkansızlıklarda ötürü apartman aidatını ödeyemiyoruz bu durumdan ötürü ,apartmanın girişindeki panoya aynen yazılanı aktarıyorum.
''Aşağıda yazılan daireler ve kişiler belirtilen aylık aidat borçlarını ödememişlerdir.Aylık aidatlar güvenlik ve temizlik personelinin maaşlarının ödenmesinde ve temizlik araç, gereç ve malzeme alımında kullanılmaktadır.
A BLOK DAİRE NO:4 C. G.
A BLOK DAİRE NO:11 A.B. K.
D BLOK DAİRE NO:40 Z. Ü.
Aidatları ödememe öncelikle ödeyenlere karşı saygısızlıktır.Ayrıca belirtilen hizmetlerin aksamasına yol açacaktır.Aylık aidatları ödemeyenleri ayıplıyor ve kınıyoruz''
BU BUTUN ISTANBULUN BILMIS OLDUGU UNLU D. APARTMANIN KAPISINDA YAZMAKTADIR.BU DURUMDA KANUNI HAKKIMIZ NEDIR dava ACSAK NE YAPABILIRIZ.
...
Yönetim notu: Mükerrer konular birleştirilmitir.
Cevap: Hakaret suçları ve delil
Açık adresi ve şahısların hali vakti yerinde olanları da işaretlerseniz ilgilenenler için kolaylık olurdu.
Cevap: Hakaret suçları ve delil
Hem aidatınızı ödemeyeceksiniz hem de adınız afişe edildi diye yargıya gitmeyi düşüneceksiniz. Bunu hangi aklıselim kabul eder allahaşkına!
Kaldı ki, yazılan yazıda eleştiri sınırı aşılmış değildir. Hakaret içeren bir durum yoktur. Yönetimin doğrudan icra yoluna başvurmamasını iyiniyeti olarak yorumluyorum.
Cevap: Apartmanımızdaki büyük haksızlık
Sn engin bey,
diğer şahıs bizi kendiside ayıplamış biz kasti olarak aidatımız odemıyor degılız,maddı durumumuzdan oturu bu pozısyondayız herkezın gorebılecegı bıryere bızım ıcın saygısız denmesı hukuka gore normal mıdır.
sn arzuhalci sorum size değildi maalesef cevabınız ıcın tesekkurler.
Aidatlarını ödemeyenlerin listesinin duyurulması normal bir uygulamadır. Hem sizi bilgilendirme amaçlıdır hem de ödeyenlerin, ödemeyenler üzerinde baskı kurmasını sağlar. Ödemeyenlerin, ödememe sebeplerine göre de bu baskı farklı olur.
Ancak, listede ödemeyenler hakkında yorum yapılması doğru bir davranış değildir. Hakaret içermediği sürece hukuki bir sonuç doğurmaz. Komşuluk ilişkileriniz zarara uğrar, ama gelecekte daha değişik sorunlara yol açabilir. Her zaman karşılıklı anlayış, diyalog ve hoşgörü içerisinde bulunmalısınız.
Alıntı:
louange rumuzlu üyeden alıntı
sn arzuhalci sorum size değildi maalesef cevabınız ıcın tesekkurler.
Konunun akışına bakınca sorunuzu belirli bir kişiye yöneltmediğiniz görülmektedir. Sanırım cevabı beğenmediniz ancak kimsenin hoşuna gidecek şekilde cevap verme zorunda hissetmiyorum kendimi.