Yüz kızartıcı suçtan dava açılması
2002 yılında yüzkızartıcı suçtan dolayı mahkemeye çıkarıldım mahkeme karar olarak taraflar arasında uzlaşma yaptı ve dava düştü şimdi adliyeden aldıgım sabıka kaydında hiç birşey gözükmüyor arşiv araştırması ve sabıka kaydı yoktur diyor gbt de gözükmüyor emniyete gittim güvenlik araştırması bürosuna orada da gözükmüyor ben şimdi zabıt katipligini kazandım trabzonda orda güvenlik araştırmasında bi sorun çıkar mı saygılarımla.Acil cevap...
Cevap: memuriyete engel mi?
Cezalandırılmadıysanız yüz kızartıcı suçtan hakkınızda kamu davası açılmış olması memuriyete engel olmaz.
merhaba benimde bu konu ile ilgili bir sorum olacaktı. 2000 yılında eniştem iş yerinden evine gıda , yiyecek içecek. vs götürürken yakalandı ve mahkemeye kadar içerde kaldı daha sonra patronu şikayetinden vazgeçti fakat sabıkası kayıtlarda gözüküyor. sorum şu ssabıka kaydı zaman aşımına uğrarmı, o güne kadar veya o günden sonra herhangi bir suça karışmamış silinme gibi bir durumu olurmu yardımcı olursanız sevinirim
Hakkında verilen karar kesinleştikten 5 yıl sonra sildirebiliyor. Adlis sicil kaydı yazıp forumda arama yapıp çıkan sonuçları okuyabilirsiniz.