-
Maaş alamama hakkında
İyi günler,
Özel bir şirkette bir senedir sekreter olarak çalışmaktayım. İşe girdiğimden bu yana sadece 1 kez maaşımı gününde aldım. diğer maaşlarım herzaman 20 günü geçecek şekilde yada daha geç yatırıldı. şu andada son 2 aylık maaşımız henüz verilmedi ve nezaman vereceklerinide söylemiyorlar. Önceleri en azından geç alsamda elime para geçiyor diyordum ama, şu sıralar mali sıkıntılardan bunalmış durumdayım ve bankalara olan borçlarımı bir türlü kapatamıyorum. Maaş düzensizliği yüzünden sürekli faiz ödemek zorunda kalıyorum. Diğer forumlardan bu konu ile ilgili ihtarname çkebileceğimi buldum. Noter kanalı ile ihtarname çektiğim zaman, bu tek taraflı haklı fesih oluyor ve tazminatımıda talep edebiliyorum. Ama ben bu işlemi yaptıktan sonra işi yokuşa sürmelerinden ve çıkış belgemi gerçeğe uygun düzenlemeyip, işsizlik sigortasından yaralanamıyacağım bir durum ortaya çıkarmalarından korkuyorum. Şu an avukata para verecek yada dava açacak durumumda yok. Bütün param içerde. Ne yapmamı önerirsiniz?
ve eğer ihtarname çekmem gerekiyorsa bana bir örnek yollayabilirmisiniz. Ne yazmam gerektiği konusunda.
Şimdiden teşekkür ederim