İstihkak davası nedir nereye nasıl açılır
SELAMLAR ... 20.01.2010 tarihinde bir arkadastan bir araç satın aldım arkadası iyi tanıdığımızı zannedip satış almayıp güvenip süresiz satış vekaleti aldım aradan 18 gün sonra yani 09.02.2010 tarihinde aracı birine sattım ve vekaletname ile noterden kat-i satışını yaptım parasınıda aldım 08.03 tarihinde aracı alan insan trafikte bulunan hacizden dolayı trafik devrini alamamış olayın dibini araştırdığımızda 10.02.2010 yani ben aracın noter devrini yaptıktan 1 gün sonra araca icra koyulmuş netten arastırdım anladığım kadarı ile istihkak davası açılması gerekiyormuş .......SORUM ŞU bu istihkak davası nereye gidip açılır savcılıkmı icra dairesimi?? avukatsız aracı devralan arkadas gidip açabilirmi ?? en önemliside ben noter satışını yaptıktan bir gün sonra haciz konmuş bu aracı eski yani borçlu ruhsat sahibinden benden alan arkadasa trafik devrini nasıl alırız YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM
Cevap: İstihkak davası nedir nereye nasıl açılır
Trafik kaydında yazan icra da dairesine dilekçe ile gidip istihkak iddiasında bulunacak, haczin dilekçeye ek olarak sunduğu satış belgesine istinaden kaldırılmasını, ya da bu konuda karar vermek için icra hakimliğine dosyanın tevdi edilmesini isteyebilir. 1-2 hfta sonra gidip ne karar verildiğini öğrenebilir. Haczin kaldırılmasına karar verilip gereği yapılmışsa sorun çözülmüş olur aksi halde icra hakimliğinde müstakil bir istihkak davası açılabilir.