Takipsiz icra dosyasına para kesilir mi?
ben kredi kartı yasasından yararlandım fakat avukat maaşımdaki icrayı kaldırmadı. icra müdürlüğünde dosyanın takipsiz olduğunu öğrendim. şu anda maaşımda birikmiş nafaka kesintisi var fakat bu kesinti bittiğinde benim maaşımdan bu takipsiz dosya için icra kesintisi yapılır mı?
Cevap: Takipsiz icra dosyasına para kesilir mi?
İcra dairesinden kaldırma yazısı işyerinize ulaşmazsa kesilebilir.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
İcra dairesinden kaldırma yazısı işyerinize ulaşmazsa kesilebilir.
Bunun için ne yapmam lazım. Avukatla defalarca görüştüm. Yasada açıkça yazmasına rağmen yapılandırılmış borcumu 9 aydır düzenli ödememe rağmen icrayı durdurmadı. kime başvurmam lazım. takipsiz dosya olduğu için bu işi icra müdürlüğünde hal edebilir miyim?
Yasadan yararlandığınız için kesinti kaldırılmaz ancak durdurulur.Borç bittiğinde ise tamamen kaldırılır.Yani siz düzenli ödemeye devam edin,son taksitten sonra kaldırılması için avukatı arayın.Yasadan yararlandığınız için işlem yapılmıyordur ve bu yüzden dosya takipsiz kalmıştır.Sizi ilgilendiren durum taksitlerdir,dosyanın takipli takipsiz olması değildir.Borç bittikten sonra ibra ile birlikte maaş haczinin kaldırılmasını isteyin.Avukat icraya yazı yazacak onlarda maaş haczinizin kaldırılması için ilgili kuruma yazı yazacak.
Yasadan yararlandığınız için kesinti kaldırılmaz ancak durdurulur.Borç bittiğinde ise tamamen kaldırılır.Yani siz düzenli ödemeye devam edin,son taksitten sonra kaldırılması için avukatı arayın