Bu duruma Nasıl itiraz edebilirim?
Arkadaşlar olay şöyle: Bir alt katta oturanın iddaasına göre bir alt kat dairemizdekinin evine banyodan su sızması sonucu tavanında,duvarında ve boyalarında hasar meydana gelmiştir bu sebeple beni yüksek mahkemeye vermiş olup durum tespit yaptırıp tavanın boyalarının ve duvarlarının yapılmasını talep etmiştir fakat bu olaylar olurken bu tespit yapılırken benim evime kimse gelip bakmadı yani bu olan hasarlar gerçekten benim evimin hasarındanmı oluyor kimse sormadı birşey demedi.. Acaba gerçekten benim evimdenmi doğuyor bu alt kattaki hasarlar..? Dolayısıyla ben itiraz etmek istiyorum bu duruma nasıl ne şekilde itiraz edebilirim detaylı bir şekilde bilgi verirseniz çok sevinirim.. Teşekkürler..
Cevap: Bu duruma Nasıl itiraz edebilirm..?
Açılan dava ne davası, ne aşamada, size tebligat yapıldı mı, siz davaya katılıyor musunuz?
Alıntı:
caner1985 rumuzlu üyeden alıntı
beni yüksek mahkemeye vermiş
Sayın Av Mintiha Jan GÜLSU,
Alt kattaki komşusu, üyemizi yüksek mahkemeye vermiş.:)
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Av Mintiha Jan GÜLSU,
Sn. Hikkarili Arzihalci,
Dava temyizde olabilir mi? :)
Sayın Av. Münteha Jan GÜLSU,
Böyle soruya böyle cevap. Valla tebrik ederim doğrusu.:):)
Hukukçu arkadaşlarım bu konulardan hiç anlamam artık ne kadar anlatabildiysem kendimi ama eve tebligat geldi.. bu tebligatın en altındada bilir kişi inşaat mühendisi imzası var o kadar..
O halde muhtemelen tespit davası niteliğinde bir dava açılmıştır size. Tespit davalarında gerekirse bilirkişi yardımı da alınarak sadece dava konusu durumun varlığının tespiti yapılır ve bilirkişi mevcutsa rapor hazırlanır, mevcut değilse durumu tespit eden bir karar yazılır. Davanın esasına girilmez, yani haklılık ya da haksızlık araştırması yapılmaz. Sizin durumunuzda örneğin denir ki, "tavandan sızma bulunmaktadır ve sızmanın nedeni şudur." Dava orada biter.
Şayet bir tespit davası ile karşı karşıya iseniz ve ileride başkaca bir dava açılmasından korkuyorsanız, siz de yine bir tespit talebinde bulunabilirsiniz. Ya da dava açılmasını beklersiniz ve kendinizi açılan dava dahilinde savunursunuz. Zaten sizin açacağınız tespit davası da haklıyı-haksızı belirler nitelikte olmayacak, yine sadece tavandaki akmanın varlığını ve nedenini tespit edecektir.
Şu aşamada sizin alt kat komşunuza bu anlaşmazlıktan dolayı başkaca bir dava açmanız ise mümkün değildir zira bir hukuki menfaatiniz yoktur. Hatta tespit talebinizin de bu nedenle reddi mümkündür ancak yine de yazılacak sağlam bir dilekçe ile bunun önüne geçebilirsiniz ve bilirkişi incelemenizi yaptırabilirsiniz. Burada alacağınız raporu, ileride aleyhinize açılacak davada delil niteliğinde kullanabilirsiniz.
Alıntı:
Av.Münteha Jan Gülsu rumuzlu üyeden alıntı
O halde muhtemelen tespit davası niteliğinde bir dava açılmıştır size. Tespit davalarında gerekirse bilirkişi yardımı da alınarak sadece dava konusu durumun varlığının tespiti yapılır ve bilirkişi mevcutsa rapor hazırlanır, mevcut değilse durumu tespit eden bir karar yazılır. Davanın esasına girilmez, yani haklılık ya da haksızlık araştırması yapılmaz. Sizin durumunuzda örneğin denir ki, "tavandan sızma bulunmaktadır ve sızmanın nedeni şudur." Dava orada biter.
Şayet bir tespit davası ile karşı karşıya iseniz ve ileride başkaca bir dava açılmasından korkuyorsanız, siz de yine bir tespit talebinde bulunabilirsiniz. Ya da dava açılmasını beklersiniz ve kendinizi açılan dava dahilinde savunursunuz. Zaten sizin açacağınız tespit davası da haklıyı-haksızı belirler nitelikte olmayacak, yine sadece tavandaki akmanın varlığını ve nedenini tespit edecektir.
Şu aşamada sizin alt kat komşunuza bu anlaşmazlıktan dolayı başkaca bir dava açmanız ise mümkün değildir zira bir hukuki menfaatiniz yoktur. Hatta tespit talebinizin de bu nedenle reddi mümkündür ancak yine de yazılacak sağlam bir dilekçe ile bunun önüne geçebilirsiniz ve bilirkişi incelemenizi yaptırabilirsiniz. Burada alacağınız raporu, ileride aleyhinize açılacak davada delil niteliğinde kullanabilirsiniz.
Cevaplar için çok teşşekürler, peki bu dilekçe ve inceleme olayını nasıl yapıcam biraz bilgilendirirseniz sevinirim..
Mahkemede tespit davası açacaksınız.
Bir meslektaşımıza danışmanızı tavsiye ederim detaylarla ilgili olarak.