İdari para cezasına itiraz
herkese merhaba. dün izmirden telefonla görüşerek anlaştığımız çeşme limanına bağlı bir balıkçı teknesiyle balığa çıktık. sahil güvenlik geldi kimliklerimiz alıp 1,5 saat kadar bekletip yukarıya aldılar ve tutanağa imza atmamı cezakağıdınıda almamı istediler imzayı atmadım ve 4 adet balık tutmak üzere çıktığımız balığa 723 liralık bir ceza kestiler. benim anlamadığım tekne sahibinin getirmiş olduğu bu avlak yerine 200 metreden balık çiftliğinin olması bizim suçumuz mudur. ve teknede olan herkese aynı ceza uygunmudur. 5 kişi izmirden geldik 2 kişide tekne sahipleri 5,061 tl lik bir cezayı yedik. bu ceza ya itirazımız olablir mi. tutanakta 236-1 su ürünleri16/ 2/1 numaralı sirküler 4219 madde yazıyo. itiraz edebilirmiyiz sorum bu. saygılar sunuyorum
Cevap: idari para cezasına itiraz
Cezanın kesildiği yere en yakın ağır ceza mahkemesi başkanlığına itiraz edebilirsiniz. Cezanın kesildiği maddeler bana çok yabancı geldi ve ne ile suçlandığınızı anlayamadım.
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Cezanın kesildiği yere en yakın ağır ceza mahkemesi başkanlığına itiraz edebilirsiniz. Cezanın kesildiği maddeler bana çok yabancı geldi ve ne ile suçlandığınızı anlayamadım.
teşekkür ederim. bizim de bilmediğimiz hatta kirladığımız tekne sahibininde bilmediği bir suçtan. balık çiftliklerine 200 metre yaklaşılamazmış. işin tersi balık çiftliklerine halatlarını bağlayıp botla balık tutanlara 160 lira ceza kesildi. biz teknede olduğumuzdan 723 lira ve kişi başına. asgari ücretin bu kadar düşük olduğu bir ülkede bu ceza çok değilmi. çiftliğe giremedik. çiftlikle ilgili bir zararımız olmadı. biz tekne kiraladık. tekne sahibi ve hatta oğluda vardı, bizi balık avlamak için değişik yerlere götürdüler. çiftlik etrafında herhangi uyarı levhasıda yoktu bilemediğimiz bir sebepten ve uyarı bile almadan ve hatta ifademiz bile alınmadan cezaya çarptılrıdık. saygılar
Alıntı:
emreöztürk rumuzlu üyeden alıntı
teşekkür ederim. bizim de bilmediğimiz hatta kirladığımız tekne sahibininde bilmediği bir suçtan. balık çiftliklerine 200 metre yaklaşılamazmış. işin tersi balık çiftliklerine halatlarını bağlayıp botla balık tutanlara 160 lira ceza kesildi. biz teknede olduğumuzdan 723 lira ve kişi başına. asgari ücretin bu kadar düşük olduğu bir ülkede bu ceza çok değilmi. çiftliğe giremedik. çiftlikle ilgili bir zararımız olmadı. biz tekne kiraladık. tekne sahibi ve hatta oğluda vardı, bizi balık avlamak için değişik yerlere götürdüler. çiftlik etrafında herhangi uyarı levhasıda yoktu bilemediğimiz bir sebepten ve uyarı bile almadan ve hatta ifademiz bile alınmadan cezaya çarptılrıdık. saygılar
kanununu da bulamadım işin tersi 1380 sayılı su ürünleri kanununun 36. maddesi 1 bendi h-1 fıkrasıymış. bulanlar bana linkini versin bi bakayım. saygılar