Senedin günü geçmesine rağmen ödemiyor
İş yaptığım birinden aldığım senetin zamanı gelmesine rağmen ödeme yapmamaktadır. Ödeyeceğim diyor ama ödeyemediğini söylerek paramı vermiyor. Acaba paramı nasıl tahsil ederim? Alacağım kişinin üzerinde ev ve araba yokmuş, onun icin rahat davranıyor galiba. Bunun başka bir hukuki yolu yokmudur? yoksa onun isteğine mi kalmıştır?... Emekli öğretmen acaba emekli maaşından ödeme alabilirmiyiz?
Bilgi ve yardımlarınızı bekliyorum kolay gelsin.
Cevap: Senedin günü geçmesine rağmen ödemiyor
Senedinizi bir meslektaşımıza icra ve haciz işlemleri için verebilirsiniz. Üzerinde taşınmaz, araba, bankada para 3.şahıslarda alacakları vs. bir değer yoksa ancak evine hacize gitmek suretiyle tahsile zorlanabilir. Emekli maaşlarına haciz konulamıyor malesef. Bir an önce senedi avukatınıza verin yakında borçlunun evine hacize gitmek de bir anlam ifade etmeyecek.
Yakında derken tam olarak bi tarih varmı yani evine haciz işlemide bir işi yaramıyacaksa bu senetlerin bi önemi kalmıyor mu... garip bir hukuk sistemimiz var insanlara artık nasıl güveneceğiz ve devlet madurların yanında nasıl olacak merak ediyorum... yakın tarih derken tam bi tarih varmı ve nasıl bir değişiklik olacak bilgilendirirseniz çok sevinirim kolay gelsin iyi günler....
Alıntı:
thefireofhell rumuzlu üyeden alıntı
Yakında derken tam olarak bi tarih varmı yani evine haciz işlemide bir işi yaramıyacaksa bu senetlerin bi önemi kalmıyor mu... garip bir hukuk sistemimiz var insanlara artık nasıl güveneceğiz ve devlet madurların yanında nasıl olacak merak ediyorum...
Sizin düşündüğünüz bir sistem var mı ?
Benim düşündüğüm bir sistem yok, ama bunun da bir şekilde çözülmesi gerek. İnsanlar senetle iş yapıp parasını ödemeyince olay kapanırsa haksızın karşısında kimse durmazsa adalet sağlanamazki? bence bunun bir yöntemi olmalı...