Aldatan kadın eşine tazminat ödeyecek
300 erkekle yatmaya tazminat
Kocasını, internetten tanıştığı 300 erkekle aldattığını “Çıplak Tenimin Hafızası” adında kitap yazarak duyuran İngilizce öğretmeni Y.Y. kocasından boşandı
Vatan gazetesinden Cahit Yüce'nin haberine göre İngilizce öğretmeni Y.Y. “Şebnem Berrak A.” takma ismiyle yazdığı “Çıplak Teminim Hafızası” adlı kitabında, Boğaziçi Üniversitesi’nde okurken tanışıp evlendiği mühendis kocası A.Ç.Y.’yi, internet ortamında tanıştığı 300 erkekle aldattığını iddia etti. Deşifre olan Y., önce görev yaptığı okuldan uzaklaştırıldı. Aldatılan koca ise 2007’de boşanma davası açtı. 6 yaşındaki oğullarının velayetinin kendisine verilmesini talep eden koca, eşinden 120 bin TL tazminat istedi.
Sarıyer Aile Mahkemesi’nde önceki gün görülen karar duruşmasında Y.Y.’nin avukatı Atilla Karahan “Müvekkilimin yazdığı iddia edilen kitap tamamen hayal ürünüdür” derken, kocanın vekili Elmas Gençer, “Kitap kurmaca olsa bile, bu tip hayal kuran anneye çocuk emanet edilemez” görüşünü dile getirdi. Mahkeme, çiftin boşanmasına karar verirken çocuğu annenin velayetine bıraktı. Ayrıca Y.Y.’nn kocasına 15 bin lira tazminat ödemesine hükmetti.
Cevap: Aldatan kadın eşine tazminat ödeyecek
Çocuğun velayetini anneye bırakan hakimi takdir ediyorum.
Alıntı:
Raşit Tavus rumuzlu üyeden alıntı
Çocuğun velayetini anneye bırakan hakimi takdir ediyorum.
Yazının başlığı ve bütünü içerisinden yorum yapılabilecek bir tek velayetin çıkmış olması bakış açınızı merak etmeme neden oldu.. Neden yalnızca velayet ?
Konu aldatma olunca tazminatlar genelde çok yüksek olur ama bu karar hiç öyle olmamış. Sebebi, kadın aldatıyor diye mi acaba?
Bu olayın cinsiyetlerini değiştirince yani 300 kadınla beraber oldum diye kitap yazan bir erkek olsa ve karısı da beni aldattı diye boşanma davası açıp 120.000 TL Tazminat istese, hakim acaba kocayı kusurlu bulup 15.000 TL mi tazminat kararı verirdi çok merak ediyorum.
Hakimler karar verirken kadın-erkek eşit davransınlar. Ki bu olayda kadın da çalışan bir bayan. Yani çalışmıyor da değil. Ben tazminat konusunda hakimin cimri davrandığını düşünüyorum. Ama yine de bir başlangıçtır. Umarım hakimler bu konuda tavizi ne erkeğe ne de kadına vermeyip, tazminatları adil olarak verirler.
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Konu aldatma olunca tazminatlar genelde çok yüksek olur ama bu karar hiç öyle olmamış. Sebebi, kadın aldatıyor diye mi acaba?
Bu olayın cinsiyetlerini değiştirince yani 300 kadınla beraber oldum diye kitap yazan bir erkek olsa ve karısı da beni aldattı diye boşanma davası açıp 120.000 TL Tazminat istese, hakim acaba kocayı kusurlu bulup 15.000 TL mi tazminat kararı verirdi çok merak ediyorum.
Hakimler karar verirken kadın-erkek eşit davransınlar. Ki bu olayda kadın da çalışan bir bayan. Yani çalışmıyor da değil. Ben tazminat konusunda hakimin cimri davrandığını düşünüyorum. Ama yine de bir başlangıçtır. Umarım hakimler bu konuda tavizi ne erkeğe ne de kadına vermeyip, tazminatları adil olarak verirler.
Sn. denizblk,
Tazminatta hakimlerin kadın-erkek ayırdığını düşünmüyorum. Benim davamda eşim ağır kusurlu bulundu ve eşimin sosyal durumunu belgeleriyle ortaya koyduk ki, durumu Türkiye şartlarında oldukça iyi olmasına rağmen verilen manevi tazminat fix 15000. Hakimlerin bu yılki manevi tazminat tarifesi bu sanırım. Yani cebine 15000 koyan rahat rahat karısını/kocasını aldatabilir.
Bahse konu erkek bu 300 erkeği bulup ayrı ayrı tazminat davası açarsa durum ne olur bilemiyorum:)
Saygılarımla.
Alıntı:
Abdullah Yaman rumuzlu üyeden alıntı
Yazının başlığı ve bütünü içerisinden yorum yapılabilecek bir tek velayetin çıkmış olması bakış açınızı merak etmeme neden oldu.. Neden yalnızca velayet ?
Hocalarımız hep derdi gazete haberlerine göre hukuki yorum yapmayın diye. Bu bilgiler ışığında eleştirisel yaklaşımı sergileyebileceğim kesin olduğu su götürmez gerçek olan tek yer, velayetin anneye bırakılması.
Evlilik bu sonuçta, yargılama, müdafaa nasıldı bilemiyorum, o yüzden gazete haberlerini kaynak alarak yorum yapmaktan kaçınıyorum. Ama bu şekilde bir kitap çıkartmış olan anneye velayet bırakmak, çocuğun ilerideki yaşamı ve psikolojisi üzerinde nasıl bir pozitif ivme kazandırır, çocuğun arkadaş çevresinde annesinde kalmasının ne gibi ayrıcalığı yaşar bilemem! Tabii hakimimiz tüm bunları düşünmüş olsa gerek kendilerini tebrik ediyorum.
Alıntı:
Raşit Tavus rumuzlu üyeden alıntı
Hocalarımız hep derdi gazete haberlerine göre hukuki yorum yapmayın diye. Bu bilgiler ışığında eleştirisel yaklaşımı sergileyebileceğim kesin olduğu su götürmez gerçek olan tek yer, velayetin anneye bırakılması.
Evlilik bu sonuçta, yargılama, müdafaa nasıldı bilemiyorum, o yüzden gazete haberlerini kaynak alarak yorum yapmaktan kaçınıyorum. Ama bu şekilde bir kitap çıkartmış olan anneye velayet bırakmak, çocuğun ilerideki yaşamı ve psikolojisi üzerinde nasıl bir pozitif ivme kazandırır, çocuğun arkadaş çevresinde annesinde kalmasının ne gibi ayrıcalığı yaşar bilemem! Tabii hakimimiz tüm bunları düşünmüş olsa gerek kendilerini tebrik ediyorum.
İlerki senelerde ; annesinin yazdığı kitabın acısıyla yaşayacak çocuğun, velayetinin ana ya da babada olması neyi değiştirecek.?...babada kalması belki biraz acısını dindirir....aklıma,arazi çalışmalarım sırasında rastladığım; anlattığına göre annesi ve halasının kocası arasındaki kaçamaktan doğmak zorunda kalan 20 yaşlarındaki bir gencin acı ve trajik öyküsü geldi....senelerce kendisinden olduğunu zannettiği nüfusuna kayıtlı bir genci reddeden baba....dna testleriyle aslında bilinen biyolojik babasını arayan bir genç.....gerçeklerle yüzyüze gelmemek için davalara katılmayan bir anne....donup kalmıştım....moral anlamında " geçmişini fazla karıştırma , bundan sonrasına bak , seni bu şekilde dünyaya getirenler utansın, genç dostum " diyebilmiştim....Allah muhafaza...
Aldatan eşe ve ona yardımcı olan sevgilisine aldatılan ve yuvası dağılan biri olarak manevi tazminat açma hakkımız var ise bu hak çocuğum içinde geçerlimidir. Sonuçta o hiç istemeyeci bir hayata zorlamış olacak... çocuğum babasız büyüyecek ayda iki kere görmeyle baba sevgisi yeterlimi olacak... Sonuc olarak çocuğum adınada dava sırasında tazminat talep edebilirmiyim...
Çocuğunuzun velayeti size verilmiş ise dava açabilirsiniz. Sonucu ne olur bilinmez ama açabilirsiniz..
Velayeti alacağımı bilsem üstüne para bile vericem...
Benim derdim çocuğumla bağlarımın koparılmış olması ve bu anlamda tüm kanuni yolları denemek ama olumlu ama olumsuz... Dava sırasında böyle bir hakkım varmı... Boşanma davası sırasında velayet kesinleşmiş olamayacaktır... Yada her iki davavı aynı anda açabilirmiyim hem boşanma hemde çocuğum adına tazminat davası...
Örnek varmı bildiğiniz...