Rezil bir durumdayım, ilginç bir şekilde bakaya kaldım
Herkese merhaba... İnanılmaz güç bir durumdayım, yardımlarını esirgemeyecek olan bilinçli ve bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlara şimdiden teşekkürümü borç bilirim.
Durumum şudur ki, 5 ay önce babam vefat etti, AÖF işletme okuyordum 2 sene üst üste kaldım, aöf e devam ediyordum hala fakat askerlik tecil hakkım kalmamıştı, 1988 dogumluyum. Babamın vefatı da talihsizce bu döneme denk geldi, zaten kafayı yeme dönemlerindeydim, babamı kaybetmenin büyük üzüntüsü yetmezmiş gibi askerlik durumum ortaya çıkmıştı, askere kesinlikle gitmemem gerekiyordu, annem tek kalıyordu, kardeşim ise başka bir şehirde okuyordu, aöf ten kaydımı sildirseydim 2 yıl tecil hakkı otomatikman kazancaktım fakat durumum farklıydı, babam vefat ettiginden, ondan kalacak olan saglık ve emekli maaşı hakkından yararlanmayacaktık, eğer aöf kaydımı sildirirsem tabi. Bende askerlik şubesine gittim durumumu oldugu gibi anlattım, yaşadıgım üzüntüyü ve ailemin cok zor durumda kalacagını, her hangi bir tecil yolumun olup olmadıgını sordum, aöf kaydımı sildirmeden, bana sunabilecekleri tek çözüm malesef muayenemi olup 2010 kasım Celb dönemi seçmek olmustu buraya kadar sorun yoktu bunada razıydım, cünkü o dönemimde gidemezdim, en az 1 yıl toparlanma sürecine ihitiyacım vardı, subedeki görevli kadın bana, 2010 kasım celbine kadar alınmassın büyük ihtimalle demişti, ama cok talep olursa kasım celbine eger, daha önceki celbdönemine alabilirler, fakat senin durumların belli oldugundan, babanın durumları ailenin durumları, seni kesin 2010 kasım a alırlar askere demişti, ve eger bu dönem icerisinde 2. sınıfada gecebilirsen bu gectigin üzere belgeyi de getirirsen tecilin yine devam eder demişti, ya da herhangi bir durumda kaydını sildirirsen aöften zaten 2 sene tecilin olur demişti, fakat bugün itibari ile bir kagıt geldi askerlik subesinden, ve bu kagıt BAKAYA kaldıgımı yazan kagıttı. Okudugumda şok oldum, Şubat ta sevk im oldugunu ve benim bu sevke gitmedigim yazıyordu, ve fix işte hapis cezası, para cezası vs gibi maddeler vardı. Kasım celbini seçtigim halde üstelik dilekce ile durumumu belirttigim halde (Babamın Vefatı-ve sonrasında ailevi durumlar) o celb dönemini Subata cekip bana hic bir sekilde bunu yazılı olarak ya da sözlü olarak telefonla vs bildirmediler. Şu an inanılmaz çaresiz bir durumdayım ve deli gibi ne yapacagımı düsünüyorum. benim kesinlikle gitmemem gerekiyor.Tecil ettirmem gerekiyor. sorularım şunlardır :
1-Aöf kaydımı sildirsem şu an bile direk 2 sene tecil hakkı kazanırmıyım, bu dönemi atlattım diyelim, össye girecegim yeni bir bölüm secip aöf ten yeni bi bölüme girip subedeki kadının dedigi gibi tecilimi tekrar devam ettirebilrmiyim, muayene olmamı ve bu gectgimiz ay subatta askere almak istediklerini göz önünde bulundurursak (2010 kasım celbini sectigim halde) ?
2-Aöf kaydımı sildirmeden başka yapabilecegim bir çözüm yolu varmıdır, durumum belli, ciddi bir bahanem var bir tane de degil hem babam vefat etti, annem tek kalıyor kardesim okuyor + babamdan kalan ikramiye ile yeni ev aldık ve 1 ay icinde eve tasınıyoruz kiradan cıkıp, ve askere alındıgımda benmide aylıgımın kesilecek olması ailemi inanılmaz zor durumda bırakacak. bana göre onlar suclu durumda bana hic bir sekilde bildirmediler subatta alınacagımı. + olarak eklemek istedigim şey ise ÖSYS icin basvuruda yapmıs oldugumdur+aöf işletme 1. sınıftayım hala devam ediyor olması ve ÖSYS ile Yetenek sınavlarına girmek istediğimdir.
3-Direk şubeme gidip bilgi edinmelimiyim, su an bu istemdigim durumda kalmıs olmanın durumunu anlatmalımıyım,askeriye gittigimde hemen askere alım işlemlerini başlatma gibi bi durumları olur mu, kelepceyi takarlarmı, malum her şey beklenir bu geri zekalı sisteme sahip bir ülkede.
Değerli cevaplarınızı, çözüm önerilerinizi merakla ve sabırsızlıkla bekliyorum.
Cevap: Rezil bir durumdayım, ilginç bir şekilde bakaya kaldım.
össye girecegim gerekcesiyle, kagıtları götürüp 2 tane basvuru kagıdı ve 2 tane kimlik fotokopisi, erteletmeyi yaptırdım, eylül 2010 a kadar.Yaptılar. bu durumdan bu şekilde pacayı yırttım.