İdare Mahkemesi Kararına Karşı Temyiz
Şanlıurfa idare mahkemesine 2008 yılında danıştay kararlarına aykırı olarak tüm münhal müdür yardımcılığı kadrolarını açmadıkları için dava açmıştım.Benimle beraber emsal dava açan diğer illerdeki arkadaşların hepsi yürütmeyi durdurma kararı aldıkları halde şanlıurfa idare mahkemesi yürütümeyi durdurma kararı vermediği gibi yaklaşık 2 yıl davayı sürüncemede bıraktıktan sonra davalı idare savunma vermedikleri halde ret kararı verdi.Şimdi temyiz için bölge idare mahkemesine mi , yoksa danıştaya mı temyiz başvurusunda bulunmam gerekiyor? Temyiz dilekçesini yürütmeyi durdurma istemli olarak açabilirmiyim?davamla birebir emsal 2 danıştay kararı ile iki idare mahkemesi kararı sunmuştum.Şimdi yeni olarak bir idare mahkemesinden yine iptal kararı çıktı.Bu da benim davamla aynı yani başka bir ilde münhalelri açmadıkları için açılmış.Bunu da temyiz dilekçesine ek delil olarak sunabilir miyim?dava dosyasında olan delileri tekrar temyiz dilekçesinde sunmama gerek var mı?Davalı idare iki tane, üç nüsha temyiz dilekçesi vermem gerekiyor değil mi?
Beni bu konularda aydınlatırsanız sevinirim.
Cevap: İdare Mahkemesi Kararına Karşı Temyiz
İdare Mahkemesinin kararının size tebliğ tarihinden itibaren 30 günlük sürede Danıştaya temyizde bulunmanız gerekiyor. Temyiz davasını yürütmeyi durdurma istemli olarak açabilirsiniz. Daha önce İdare Mahkemesine sunmuş olduğunuz deliller dahil eski veya yeni Danıştay ve İdare Mahkemesi kararlarının tümünü temyiz dilekçesinde sunmanızıın faydalı olacağını düşünüyorum. Davalı idare iki tane ise üç nüsha temyiz dilekçesi gerekmektedir.
Temyiz dilekçesini davayı red eden mahkemeye mi vermemiz gerekiyor.Yoksa doğrudan asliye hukuk mahkemesi aracılığıyla danıştaya mı göndermemiz gerekiyor?Acaba yürütümeyi durdurma istersem ne kadar harç yatırmam gerekir? Şimdiden vereceğiniz cevaplar için çok teşekkür derim.
Alıntı:
mehemetali rumuzlu üyeden alıntı
Temyiz dilekçesini davayı red eden mahkemeye mi vermemiz gerekiyor.Yoksa doğrudan asliye hukuk mahkemesi aracılığıyla danıştaya mı göndermemiz gerekiyor?Acaba yürütümeyi durdurma istersem ne kadar harç yatırmam gerekir? Şimdiden vereceğiniz cevaplar için çok teşekkür derim.
Danıştay (...) Daire Başkanlığına
Sunulmak Üzere
Şanlıurfa İdare Mahkemesi Başkanlığına
Yukarıdaki şekilde davanızı reddeden idare mahkemesi başkanlığına vereceksiniz. YD harçları 25 TL civarındadır.
Danıştay ın hangi dairesine temyiz dielkçesini göndereceğimi belirtmem mi gerekli yoksa, "Danıştay (...) Daire Başkanlığına" şeklinde başlamam yeterli mi?eğer danıştay yürütmeyi durdurma talebimi kabul ederse bu ne anlama gelir?
(...) şeklinde yazabılırsınız. Danıştay İlgili Daire Başkanlığına da yazabilirsiniz. Kalemden kaçıncı dairenin baktığını sorup kaçıncı olduğunu da yazabilirsiniz.
Danıştay yürütmeyi durdurusa ilgili idare sanki davayı kazanmışsınız gibi işlem yapmak zorundadır. (Kendilerine tebliğden en geç 30 gün içerisinde)
Şanlıurfa İdare Mahkemesinde kazandığım davayı davalı idare Danıştay da temyize götürdü.Ben temyize cevap yazacağım ama Birecik te idare Mahkemesi yok asliye hukuk mahkemesi var asliye hukuk mahkemesi aracılığı ile cevabı direkt Danıştaya gönderebilir miyim?
DANIŞTAY İLGİLİ DAİRESİNE SUNULMAK ÜZERE
BİRECİK ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ BAŞKANLIĞINA
BİRECİK
Şeklinde başlık doğru mu? cevabınız için şimdiden teşekkürler.
danıştay dairesine yeni belge sunabilirsiniz benim davamda da yeni belgeler sundum
- - - Updated - - -
davanız bittimi