Eşim ve sevgilisine ait resmi kaydettim. Boşanma sürecindeyiz, dava devam ediyor. Bu delil davanın seyrini nasıl etkiler?
Printable View
Eşim ve sevgilisine ait resmi kaydettim. Boşanma sürecindeyiz, dava devam ediyor. Bu delil davanın seyrini nasıl etkiler?
Sevgilisi olduğuna nasıl kanaat getirdiğiniz bilemiyorum ama gerçekten sevgilisi olduğunu yönünde güçlü bir izlenim bırakan durum söz konusu ise
2 farklı yol var benim aklıma gelen.
Öncelikle zinayı sebep gösterebilrisiniz. Ancak kanıtı zordur. Burada zinanın illa suç üstü olması gerekmez. Mevcut resimler şu veya benzer nitelikleri taşıyorsa kanundaki zinaya ait hükümler işinize yarayabilir: "Hastanenin özel odasında yatan kadının ilgilendiği erkek ile uygun olmayacak şekilde fotoğraf çekinmesi, genç bir kadının gece ev içerisinde genç bir erkek ile bir arada bulunması, bir kimsenin aşıkı ile yalnız bir odada ve bir yatakta görülmesi ve tenha bir yerde otomobil ile dolaşması, kadının bir başka erkeğin odasında yarı çıplak yakalanması" bu tarz örneklerle uygun bir fotoğrafınız varsa zinaya ait hükümlerden yararlanabilirsiniz.
Aksi halde evlilik birliğinin temelinden sarsıldığını iddia etmelisiniz. Ve boşanma davasında bunu öne sürebilirsiniz. Ancak davada kendinizin kusursuz ya da davalının daha kusurlu olduğunu kanıtlamalıdır bu fotoğrafınız.
cevabınız için teşekkür ederim.
......adlı şahıs ........adlı şahısla ilişki içerisindedir diye sitede yazıyordu. tahmin edersinizki o şahıs eşim:)
ancak zinayı kanıtlayamam
darp raporu, şahit beyanlarıda var. Karşı tarafın daha kusurlu olduğuna hüküm edilmesi için gereken somut delillerim var ancak tabii ki yine de hakimin takdiri.
peki bu darp raporu ve elimdeki samimi resim tazminata hükmedilmesi için yeterlimi?
Editörün notu : Yazım kurallarına bilhassa büyük harfle cümleye başlamaya dikkat etmelisiniz.
hakim celse esnasında kesin delil ve tanık listesi için kesin süre vermiş ise bu delili sonradan kullanamassınız.bir an önce bu delilinde dosyaya girmesi lazım.acele edin.
BU resim zina davası için yeterli olmayabilir ama eşlerin birbirine olan sadakatsizliğini gösterir.